Dit zijn de winnaars van de Travel Masters 2023

Nieuws
dinsdag, 05 september 2023 om 9:30
travel masters
Elk jaar worden de Global Spirits Masters gehouden door The Spirits Business. Een van de onderdelen van deze wereldwijde whisky competitie is de Travel Masters 2023, waarin de beste whisky en andere dranken uit de global travel retail bekroond worden met awards.
De reisdetailhandel heeft de afgelopen jaren stil gelegen in verband met de covid-pandemie, maar dit jaar is er weer volop verkeer op luchthavens, cruiseschepen en meer plekken waar Global Travel Retail drank te vinden is. Verschillende schappen zijn weer gevuld met exclusieve bottelingen voor reizende mensen zijn. Maar wat zijn de beste dranken tussen al die exclusieve exemplaren?
Dat is waar de Travel Masters 2023 zich mee bezig gehouden heeft. Een deskundig panel heeft dranken in verschillende categorieën getest. Het vierkoppige panel bestond onder andere uit Melita Kiely, editor van The Spirits Business, en David T Smith, mede-oprichter van de Craft Distilling Expo. Ze bogen zich over onder andere Tonic, laag alcoholische dranken, vodka, gin, cognac en whisky.

De Travel Masters 2023 winnaars

In de categorie whisky zijn er verschillende godendranken in de prijzen gevallen, maar toch zijn er slechts twee grote winnaars te onderscheiden: Glenmorangie en Douglas Laing. Dit zijn de whisky winnaars van de Travel Masters 2023:
MerkWhisky Award
The Glenmorangie CompanyGlenmorangie The ElementaMaster
The Glenmorangie CompanyGlenmorangie The AccordMaster
The Glenmorangie CompanyGlenmorangie The TributeMaster
The Glenmorangie CompanyArdbeg SmoketrailsGold
The Glenmorangie CompanyGlenmorangie 19 Years OldGold
Douglas Laing & CoTimorous Beastie Global Traveller’s EditionGold
Douglas Laing & CoScallywag Global Traveller’s EditionGold

Andere whiskycompetities dit jaar met veel winnaars

De afgelopen maanden zijn er naast de Travel Masters 2023 nog veel meer competities geweest. Zo hield The Spirits Business recent nog de World Whisky Masters 2023 waarbij whisky's van over de hele wereld getest zijn. Daarnaast zijn de Masters of Irish Whiskey geweest, waar onder McConnell's Irish Whisky en Teeling met prijzen naar huis gingen.
Ook is er in het begin van dit jaar de World Whiskies Awards 2023 competitie geweest. Hierin was de Nederlandse Millstone whisky een van de whisky's die met een award naar huis ging. De Millstone 100 Rye whisky is namelijk bekroond als beste roggewhisky ter wereld. Ook is Hans Offringa opgenomen in de Whisky Hall of Fame. Hij brengt binnenkort met zijn vrouw een nieuw whiskyboek uit.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS