Column: Lieve Thijs Boermans, wil je overwegen om je restaurant te upgraden met Italiaanse whisky?

Best of
maandag, 06 mei 2024 om 7:00
villa de varda inquota whiskys
De horeca kan af en toe een inhaalslag maken als het gaat om de godendrank. De meeste mensen denken bij Italië aan mooie wijnen en wellicht Limoncello, maar een Italiaans restaurant openen met Schotse whisky is toch een klein beetje … eh, vies?
Deze week opende Thijs Boermans een Italiaans restaurant in Amsterdam: Nonna (oma in het Italiaans). Dat het restaurant een Italiaanse naam heeft gekregen is logisch, het is niet dat je vaak pizzeria’s hebt met de naam Kees of Bassie. 
Zou het niet leuk zijn als er dan in zo’n Italiaans restaurant ook Italiaanse whisky geschonken wordt? Boermans postte meerdere verhalen op zijn Instagram-account en filmde op een gegeven moment de (sterke) dranken die verkocht worden.

Bekend Schots engeltje

Het oog viel op wijnen, likeuren, rum, één of andere fancy drankje en… Chivas. Nu is er helemaal niets mis met Chivas Regal. Niemand zegt immers nee tegen een bekend Schots engeltje dat op de tong piest, maar als je klanten dan toch in andere sferen wil wanen, pleiten we voor iets anders.
Stel je de volgende setting eens voor: kaarslicht, een mooi nummer van Nomadi waarin gezongen wordt over een avontuur, Italiaanse woorden die als een prachtig gedicht uit de open keuken komen en aan tafel zit een persoon. Dat ben jij, die geniet van een mooi glas Italiaanse whisky. Zou dat niet mooi zijn?
Dan zou je zelfs gewoon een date met jezelf kunnen hebben en slechts zo'n mooi Italiaans glas whisky.
Want een goed glas whisky is iets waar je een hele avond aan kunt ruiken, nippen, terwijl je de omgeving langzaam in- en uitademt en waarbij het leven aan je voorbij trekt als een prachtige film. Een film waarin jij een kleine, maar o zo belangrijke rol te pakken hebt.

Italiaanse whisky's

Zijn er Italiaanse whisky’s, vraag je je misschien af? Jazeker. En nog hele goede ook! Villa de Varda timmert bijvoorbeeld hard aan de weg in Italië en ligt tegenwoordig zelfs ‘gewoon’ bij Gall & Gall. We hebben zelfs een artikel geschreven over de 7 beste whisky’s uit Noord-Italië. Niet alleen paddenstoelen schieten uit de grond, overtal ter wereld wordt aqua vitae gemaakt. En het mooiste van alles is dat het nog een natuurlijk product is ook, gemaakt van water, gist en gerst.
Dus lieve Thijs Boermans, wil je misschien overwegen om je leuke nieuwe Italiaanse restaurant te gaan upgraden met mooie Italiaanse whisky? Ik weet dat je een acteur bent, maar in dit geval kun jij de regisseur zijn die bepaalt wat de volgende stap is. Te veel horeca zetten in op bekende (weliswaar prachtige) Schotse merken, maar juist jij kan hier een grote invloed uitoefenen en doorbreken dat restaurants een stapje extra doen in de wondere wereld van whisky.
Nodig je ons daarna uit voor een mooi verslag van de whisky om te pairen met pizza?
Mama mia, dat klinkt als een deal, toch?

POPULAIR NIEUWS