Brother's Bond en WhistlePig werken samen voor duurzame nieuwe whiskeys

Nieuws
zaterdag, 20 juli 2024 om 8:00
brothers bond bourbon whistlepig farmstock rye
Brother's Bond, het whiskeymerk van The Vampire Diaries acteurs Ian Somerhalder en Paul Wesley, heeft een duurzame whiskey uitgebracht.
Het whiskeymerk heeft hiervoor de handen ineen geslagen met WhistlePig, die ook een nieuwe expressies onthuld heeft.
Beide releases steunen regeneratieve landbouw in de Verenigde Staten doordat er duurzamer geproduceerd wordt. Megan Ireland, hoofd blender van WhistlePig, vertelt dat het niet gebruikelijk is dat whiskeymakers samenwerken op het gebied van hun godendrank. Alleen dit is een uitzondering.
'We zijn meer dan enthousiast om dit oogstseizoen samen te werken met Brother's Bond en duurzaamheid naar je thuisbar te brengen.'

Een holistische aanpak

De expressies van beide distilleerderijen worden gemaakt van regeneratief graan. In het geval van de Brother's Bond whiskey komt dit graan uit North Carolina. Somerhalder vertelt dat de nieuwe expressie, de Brother's Bond Regenerative Grain Straight Bourbon, de eerste expressie is van het merk dat gemaakt is met dit ingrediënt.
'Regeneratieve landbouw, een holistische landbouwaanpak die de gezondheid van de bodem opbouwt, vormt de kern van deze nieuwste expressie. Door ons te richten op regeneratieve landbouwpraktijken verbeteren we niet alleen de gezondheid van het land, maar versterken we ook de rijke, complexe smaken van onze Bourbon.'

Wat is de nieuwe Brother's Bond Regenerative Grain Bourbon?

De nieuwe expressie van de The Vampire Diaries acteurs bestaat uit een combinatie van drie jaar oude bourbon en zes jaar oude bourbon. Het geheel is gerijpt in vaten die van een aangepaste toast- en char-methode voorzien zijn. 
Dit zijn de tasting notes van de Brother's Bond Regenerative Grain Bourbon:
  • Neus: Rijk en zoet met tonen van karamel, beboterde mais en geroosterd eikenhout met invloeden van kampvuurrook.
  • Smaak: Eerst een subtiele hint van maïs. Daarna tonen van vanille, kampvuurrook, eikenhout en marshmallow.
  • Afdronk: De marshmallow blijft hangen, samen met het eikenhout.

Wat is de nieuwe WhistlePig Farmstock Beyond Bonded Rye Whiskey?

De whiskey van WhistlePig is onderdeel van de jaarlijkse releases van het merk. De whiskey is een straight rye expressie die bottled in bond is. Dit betekent dat de drank in één seizoen gestookt is en door één stoker bij één distilleerderij gemaakt is.
Daarnaast zijn er nog meer reguleringen waaraan een Bottled in Bond expressie moet voldoend. Zo moet de drank minimaal vier jaar onder het toeziende oog van de regering van de Verenigde Staten gerijpt hebben en op minimaal 50 procent ABV gebotteld worden zoals deze whiskey.
Dit zijn de tasting notes van de WhistlePig Farmstock Beyond Bonded Rye Whiskey:
  • Neus: Zoet en aromatisch met tonen van vanille, maraschino geroosterde kastanje en hints van een sigarenkistje.
  • Smaak: Eikenhout, toffee en bakkruiden, gevolgd door zachte tonen van crème brûlée en rozenblaadjes.
  • Afdronk: Warm en aanhoudend met roggekruiden.

Beperkt te koop in één bundel

De Brother's in Bond en WhistlePig expressies zijn tijdelijk te koop in een set die online te vinden is. De prijs voor deze set is 189,99 dollar (omgerekend ongeveer 175 euro). Helaas is dit alleen in de Verenigde Staten het geval.
Of beide expressies naar ons kikkerlandje komen en wat de prijs dan zou worden is niet bekendgemaakt.
Bourbon Land Image
Bourbon Land
EUR12.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS