Nieuwe whiskyfles Wolfburn Mey Games 2024 verschijnt middenin de zomer

Nieuws
vrijdag, 19 juli 2024 om 16:00
wolfburn mey games 2024 whisky
De Wolfburn Distillery in Thurso heeft een nieuwe editie van haar jaarlijkse Mey Games single malt whisky onthuld. De expressie is aangekondigd in aanloop naar de Mey Games in de Schotse Highlands in augustus.
Jaarlijks vinden traditiegetrouw de Mey Games plaats vlak bij Castle Mey. Het Schotse sportevenement wordt dit jaar gepresenteerd door Koning Charles III. Zoals altijd is de Wolfburn Distillery dit jaar aanwezig met een stand. Daar hoort een jaarlijkse release van de distilleerderij bij. De whisky draagt de naam Wolfburn Mey Games 2024.
Wolfburn is niet alleen de nieuwe sponsor voor de Mey Games van dit jaar. De distilleerderij heeft namelijk alvast haar jaarlijkse Mey Games single malt whisky uit de doeken gedaan.

Wat is de Wolfburn Mey Games 2024 single malt whisky?

De nieuwe whisky van Wolfburn is inmiddels op de website van de stokerij opgedoken, maar zal pas uitkomen in augustus. Het label van de fles en de verpakking zijn geheel in stijl voorzien van een tartanpatroon.
Over de gebruikte vaten is niets vermeld. De Wolfburn Mey Games 2024 single malt whisky heeft daarbij geen leeftijdsaanduiding gekregen en is alvast voorzien van tasting notes. Deze staan hieronder op een rij:
  • Neus: Tonen van stroop en toffee, met onderliggende tonen van kersen, gedroogd fruit en zachte specerijen. 
  • Smaak: Hazelnoot, amandelen en kruidnagel,  gevolgd door tonen van zachte turfrook, en tannines.
  • Afdronk: Aanhoudende zoete tonen van stroop en kruiden met een spoor van turfrook die tot het einde blijft hangen. 
De komende Wolfburn whisky is op 46 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld. Dit is non chill-filtered en op natuurlijke kleur gebeurd. De verkoopprijs van de Wolfburn Mey Games 2024 whisky is vast gesteld op 75,95 euro.
De whisky is vanaf 4 augustus te koop via de website van Wolfburn Distillery. Op 3 augustus kunnen liefhebbers alvast een dram proeven tijdens de Mey Games in Schotland.
Spiegelau Special Glasses - Whiskyglas - Snifter Premium - 280 ml - set 4 stuks Image
Spiegelau Special Glasses - Whiskyglas - Snifter Premium - 280 ml - set 4 stuks
EUR33.26
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS