Bulleit vult kernassortiment aan met oude en kruidige whiskey

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 12:00
bulleit 10 yo rye whiskey
Liefhebbers van een kruidige dram op zijn tijd kunnen uitkijken naar een nieuwe whiskey. Het bourbonmerk Bulleit heeft een nieuwe telg in het kernassortiment aangekondigd. De bourbon is maar liefst 10 jaar oud en heeft een gedurfd kruidig karakter.
De nieuwe Bulleit 10 Years Old bourbon is niet de eerste expressie van 10 jaar die het merk heeft. In het kernassortiment zit al een expressie met deze leeftijd, maar er was nog ruimte voor een nieuwe uiting met een ander smaakprofiel.

Een kruidige Frontier Whiskey

De Bulleit Rye 10 Year Old is gemaakt van voornamelijk 95 procent rogge, aangevuld met 5 procent gemoute gerst. De expressie heeft daardoor een kruidiger karakter dan zijn tegenhanger die gestookt is van met mix van maïs, rogge en gerst.
Jenika Newsum, senior brand manager bij Bulleit, vertelt dat de nieuwe whiskey een bewijs is van het vakmanschap en de drive van de stokerij om de grenzen van rijping te verleggen. Newsum is erg blij om deze whiskey te mogen introduceren en kan niet wachten op de andere innovaties die Bulleit in de toekomst onthult.

Wat is de Bulleit 10 Year Old Rye bourbon?

De nieuwe Bulleit expressie is niet zomaar een bourbon met een age statement, zegt Newsum. De brand manager vertelt dat de whiskey een gedurfd smaakprofiel heeft, waarbij ‘de kruidige rogge-achtige smaken die het merk definiëren’ naar voren komen.’
Wat betreft de tasting notes van de whiskey mogen liefhebbers aroma’s van karamel en toffee verwachten. Op de tong geeft de expressie een combinatie van peerachtig fruit, droog eikenhout, vanille en een kruidige roggefinish. Dat laatste blijft lang in de afdronk hangen.
De bourbon is gebotteld op 91,2 proof, oftewel 45,6 procent alcohol by volume (ABV).
De Bulleit 10 Year Old Rye bourbon heeft een adviesverkoopprijs van 50 dollar per fles (omgerekend ongeveer 45 euro). De expressie is in elk geval te koop in de Verenigde Staten, maar of deze door de Diageo distilleerderij ook binnen onze landsgrenzen in de schappen terecht komt, is niet bekendgemaakt.
The Whiskey Cookbook Image
The Whiskey Cookbook
EUR30.82
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS