Zo kom je aan een 23-jarige Ardbeg vintage Y2K whisky

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 8:00
ardbeg 23 years vintage y2k
Wie nog wat geld over heeft gehouden na de zomervakantie en van oude speciale whisky’s houdt, kan wellicht uit de voeten met een Ardbeg 23 Years Vintage Y2K whisky.
Vintage whisky’s zijn populair onder whisky geeks. En dat geldt ook voor het whiskymerk Ardbeg. Vandaar dat we deze fles dan ook apart uitlichten.

Wat is Ardbeg 23 Years Vintage Y2K?

De Ardbeg Vintage Y2K whisky kwam een paar maanden geleden uit. Dit is de eerste fles uit een nieuwe serie die bedoeld is voor verzamelaars. Wat de drank bijzonder maakt is dat er gebruik gemaakt is van de eerste spirit van het milennium en een van de laatste spirits die uit de oude Ardbeg ketel gekomen is.
Achter de whisky schuilt een heel verhaal. Zo schreven wij eerder al bij de aankondiging van de whisky het volgende:
‘Een van de stokers bij de Ardbeg distilleerderij besloot tijdens de eeuwwisseling nog een whisky te stoken, terwijl iedereen aan het feesten was. Daarmee maakte hij de eerste spirit van de nieuwe eeuw die uiteindelijk 23 jaar gerijpt heeft. Het verhaal rondom de whisky is dat deze niet bij de Ardbeg distilleerderij gerijpt heeft, maar door een fout is deze bij een ander warenhuis beland.’

Hoe smaakt de Ardbeg vintage whisky?

De tasting notes van de whisky zijn als volgt:
  • Geur: Aroma’s van citroenbalsem, lijnzaadolie en heidehoning, met roet, pepermunt, gemalen koffie en anijs. 
  • Smaak: Heldere, pittige tonen en intens zoete, rokerige smaken. 
  • Afdronk: Lang en rijk met tonen van gemalen koffie en anijs.

Waar is de Ardbeg 23 Years Vintage Y2K whisky te koop?

De gelimiteerde Ardbeg Y2K whisky is op diverse plekken te koop bij speciaalzaken. Eén van de mogelijkheden is Topdrinks. Daar is de fles momenteel op voorraad. Het prijskaartje bedraagt 749,95 euro.

Poll

In dit overzicht zie je wat we allemaal nog meer over Ardbeg hebben geschreven.

POPULAIR NIEUWS