Bushmills lanceert exclusieve 15 jaar oude single malt whiskey

Nieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 16:00
bushmills 15 year old
Bushmills, eigendom van Proximo Spirits, heeft een gloednieuwe 15 jaar oude single malt whiskey gelanceerd, die alleen in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar is.
De whiskey is speciaal gemaakt voor de Britse liefhebbers en vertegenwoordigt het nieuwste hoogtepunt van de bekende distilleerderij.
Wat deze 15 Year Old zo speciaal maakt, is het rijpingsproces. De whiskey heeft maar liefst 14 jaar gerijpt in first- en second-fill bourbonvaten, waarna de drank nog een jaar lang heeft gelegen in zeldzame cognacvaten.

In welke vaten heeft de nieuwe Bushmill gerijpt?

Master blender Alex Thomas licht het experimentele karakter van deze whiskey toe:
'We hebben de whiskey eerst alleen in bourbonvaten laten rijpen voor een heerlijke vanillezoetheid. Vervolgens hebben we complexe fruitige tonen toegevoegd door de whiskey te finishen in luxueuze eikenhouten vaten afkomstig uit de oude bossen van Centraal-Frankrijk. Deze vaten werden eerder gebruikt door een kleine familieproducent om zeldzame cognac in te laten rijpen.'

Verkrijgbaarheid en prijs

De Bushmills 15 Years Old is gebotteld op 40 procent ABV en vanaf deze maand verkrijgbaar via Amazon voor een prijs van 49 pond (ongeveer 57 euro).
Later zal de whiskey ook bij andere retailers te koop zijn. Verder biedt de whiskey 'hints van zachte geroosterde eik en milde kruiden' in de neus, gevolgd door 'warme vanille met een sensationele gekarameliseerde perenrijkdom'.

Bushmills capaciteit enorm verhoogd

In 2023 opende Bushmills haar gloednieuwe 'state-of-the-art' Causeway Distillery, een investering van 37 miljoen pond (omgerekend ongeveer 43 miljoen euro).
Hiermee is de productiecapaciteit van de Noord-Ierse distilleerderij meer dan verdubbeld, om zo aan de groeiende vraag naar Ierse whiskey te kunnen voldoen.
Afgelopen maand bracht Bushmills een 14-jarige oude whiskey uit die een finish heeft gehad in zeldzame Malaga wijnvaten. Deze expressie is onderdeel van het kernassortiment.

Meer Bushmills?

Lees hier wat we nog meer geschreven hebben over Bushmills. Eerder recenseerden we nog de 10-jarige Bushmills waarover je alles kunt lezen in de review.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties