De beste whiskydeals van week 21: een whisky van je vakantiegeld?

Rubrieken
woensdag, 22 mei 2024 om 15:00
the macallan 18 years old double cask
Het is tijd voor de beste whisky deals van week 21. Deze week zetten we wat luxere whisky's in de spotlight. Het vakantiegeld komt eraan en dat betekent dat mensen misschien wel eens (te) gekke uitgaves kunnen gaan doen, nietwaar?

Macallan 18 Years Double Cask 2023 release

The Macallan whisky: you hate it or love it. Daar lijkt het een beetje op. Hét luxe whiskymerk is net zo beroemd als Tom Cruise in de filmwereld, maar niet iedereen denkt dat het merk nog pure luxe biedt. Die discussie gaan we nu verder niet voeren (en iedereen mag een mening hebben). Het is tijd om een mooie whisky uit te lichten en dat is deze 18-jarige The Macallan.
Topdrinks omschrijft de Schotse godendrank als volgt: 'Met rijke tonen van gedroogd fruit, kruiden, honing en chocolade biedt deze whisky een complexe en volle smaak. Gerijpt in Amerikaanse eiken bourbonvaten en Europese sherryvaten gedurende 18 jaar, heeft hij een lange en warme afdronk met hints van vanille en lichte rook.'
De drank is nu in de aanbieding voor 305 euro, wat toch een paar tientjes minder is dan normaal.

Glenmorangie 18 Years

Mensen houden van zekerheid in het leven. In een film als James Bond moet de zin voorkomen 'My name is Bond, James Bond' en bij Schotse whiskyliefhebbers hoort simpelweg een whisky van The Glenmorangie in huis. Eentje die niet iedereen standaard in huis zal hebben staan is deze 18-jaige Glenmorangie whisky, maar waarom eigenlijk niet?
'Geniet van het rijke smaakprofiel met honingraat, vanille en rijpe boomgaardvruchten, aangevuld met subtiele hints van verse munt en geroosterde eik.' En zo is het maar net. De dram is nu in de aanbieding bij Topdrinks voor net iets meer dan 100 euro.

Bowmore 15 Years Aston Martin

Ben je op zoek naar een Schotse dram die wat heviger is qua karakter dan bovengenoemde Glenmorangie? Dan kun je uit de voeten met Bowmore. Het Formule 1 seizoen is in volle gang en Max Verstappen heeft alweer heel wat wedstrijden gewonnen. Maar wist je dat er ook een racing partnership is? Het heeft niet per se met Verstappen te maken, maar leuk is het wel.
Aston Martin heeft een samenwerking met Bowmore en dat heeft een paar prachtige flessen opgeleverd. Proef eens de 15-jarige expressie die nu net iets minder kost dan het symbolische bedrag van 100 euro. Ook mooi om als luxe cadeau aan iemand te geven.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties