Chivas investeert miljoenen in enorme transformatie

Nieuws
door Monkey
zondag, 15 oktober 2023 om 17:00
chivas plans
De Schotse whiskyproducent Chivas Brothers heeft plannen bekendgemaakt om een van zijn locaties flink onder handen te nemen. Het gaat om de bottelarij in Kilmalid, Schotland. Deze flessenfabriek staat de grootste transformatie ooit te wachten.
De Schotse whiskyproducent Chivas Brothers heeft investeringsplannen onthuld om zijn Kilmalid bottelarij in Schotland, te verbeteren. De verwachte kosten van de verbouwing ligt op ongeveer 40 miljoen pond (ongeveer 46 miljoen euro).
De plannen zijn afgelopen zomer al goedgekeurd, maar komen nu pas naar voren. Er wordt een compleet nieuwe parkeerplaats aangelegd, de verbindingen met het openbaar vervoer van en naar de locatie worden aangepakt en het gebied rondom de bottelarij wordt hersteld. Met dit laatste wordt gedoeld op het beschermen van habitats in de Greenlands en de aanleg van wandelpaden voor de bewoners van Dumbarton.

Chivas wil de omliggende regio steunen

Liam Donegan, directeur productie bij Chivas Brothers, vertelt dat het verbouwen van de locatie een nieuwe mijlpaal is voor de plek in Dumbarton. De bottelarij heeft afgelopen jaar nog een aantal upgrades gehad die vooral intern impact had. Nu is het tijd voor een externe aanpak, waar medewerkers en inwoners rondom de locatie wat aan hebben.
De bouwvergunning draait om ongeveer 8,5 hectare grond dat Chivas Brothers gekocht heeft. Met deze grond wil de whiskyproducent de omgeving steunen door banen te creëren in de Schotse productie-economie. Jackie Baillie van het kiesdictrict Dumbarton is er blij mee: ‘Chivas Brothers heeft een track record van expansie en de werkgelegenheid van meer lokale mensen met een vast contract is een echte motie van vertrouwen in ons gebied.’
Chivas is naast de uitbreidingen in Dumbarton ook op andere locaties aan het bouwen en plant zelfs een distilleerderij op een nieuwe locatie. Er zijn namelijk plannen om op Islay te gaan bouwen. Wat het doel van deze nieuwe locatie wordt, is nog niet helemaal duidelijk.
Foto: Chivas Brothers

POPULAIR NIEUWS