Coachbuilt whisky start met Formule 1 whiskyreeks rondom Williams Racing

Nieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 16:00
coachbuilt 18yo whisky2
Coachbuilt whisky, het whiskymerk van oud-Formule 1 coureur Jenson Button, heeft een nieuwe limited edition expressie aangekondigd. Voor de whisky heeft de coureur de handen ineen geslagen met zijn oude team, Williams Racing.
Het resultaat van deze samenwerking is een bijzondere expressie van Coachbuilt whisky. De blended whisky heeft namelijk een leeftijdsaanduiding van 18 jaar. De whisky is de eerste release van het merk die Formule 1 racing en Schotse whisky met elkaar combineert, waardoor een droom uitkomt voor Button.
‘Racefans en Schotse whiskyverzamelaars hebben veel om enthousiast over te zijn nu we een aantal unieke whisky's op de markt brengen - allemaal prachtig gemengd om een soepele en evenwichtige drinkervaring te creëren.’
De Coachbuilt Williams Racing whisky is een eerbetoon aan het raceteam en daarmee wordt de relatie tussen de coureur en het raceteam gevierd.
coachbuilt 18yo whisky

Wat is de Coachbuilt Williams Racing 18 Year Old whisky?

De nieuwe expressie van Coachbuilt is een combinatie van whisky’s uit alle vijf Schotse whiskyregio’s. De expressies hebben gerijpt in ex-sherry- en bourbonvaten. Deze vloeistoffen zijn door George Koutsakis, medeoprichter van Coachbuilt, geblend bij Claxton’s.
Daarna zijn ze uiteindelijk op een alcoholpercentage van 48 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld. Wat betreft de tasting notes mogen whiskyliefhebbers tonen van boomgaardfruit, vanille en winterkruiden in de neus verwachten. Dit wordt gevolgd door pure chocolade en kaneel in de mond.
De whisky is verpakt in de bekende Coachbuilt fles, die voorzien is van een label dat gebaseerd is op de FW-18. Dit is de meest succesvolle bolide van Williams Racing.

Coachbuilt 18 Year Old onderweg naar de schappen

De Coachbuilt 18 Year Old whisky verschijnt vanaf augustus in het Verenigd Koninkrijk. De drank is momenteel al vooruit te bestellen via de whiskymaker en via Master of Malt voor 230 pond (omgerekend ongeveer 272 euro).
De oplage van de whisky is gelimiteerd tot 3000 flessen wereldwijd. Of de drank na de release in het Verenigd Koninkrijk ook naar de Nederlandse schappen komt, is niet bekendgemaakt.
Formule 1 - Williams FW19 - Jacques Villeneuve - 1:43 - 1997 Image
Formule 1 - Williams FW19 - Jacques Villeneuve - 1:43 - 1997
EUR19.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto's: Coachbuilt

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties