Williams krijgt een grote sponsor: whiskymerk van bekende coureur

Nieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 16:00
coachbuilt whisky
Gaan whisky en autorijden samen? Niet letterlijk, maar wél als reclame. Inmiddels is bekend geworden dat het team Williams een grote sponsordeal heeft binnengesleept. Het gaat om het whiskymerk Coachbuilt van niemand minder dan Jenson Button.
Button is een oud formule 1 coureur die in 2009 kampioen werd. Hoewel hij in 2016 zijn stuur aan de wilgen hing, heeft hij de racewereld niet verlaten. Sterker nog, sinds 2021 is hij als senior-adviseur betrokken bij Williams.
Daarnaast heeft hij een passie voor whisky. Zo bracht hij vorig jaar zijn eerste whisky van de blended whisky Coachbuilt op de markt, zoals we al schreven. Het is precies dit merk dat nu een officiële sponsor wordt van Williams.

Een blend van racing en whisky

Op het Instagram-account van de whisky staat het volgende: ‘Proef de winnende formule en kom mee op onze reis. Een reis waarin twee werelden samensmelten - het ambacht van luxe auto's en de balans van whisky uit het topsegment.’
Formule1.nl geeft aan dat de oude wereldkampioen erg blij is met de samenwerking: ‘Om samen te werken met Williams Racing terwijl we pas onze derde verjaardag vieren, is heel bijzonder en ik kan niet trotser zijn', reageerde hij. 'Het betekent veel om samen te mogen werken met een bedrijf dat zoveel mijlpalen heeft gekend. We zijn blij dat we de meest bijzondere momenten mogen eren met onze Whisky.’

Hoe proeft de Coachbuilt whisky?

Eerder zetten wij al de tasting notes van de eerste batch op een rij. Dit zijn ze:
Neus: Rokerig, kruidig met eiken.
Smaak: Karamel, honing, rozijn, chocolade en rum.
Afdronk: Fruit, toffee en een vleugje rokerigheid.
Destijds gaf Button één gesigneerde fles whisky weg.

POPULAIR NIEUWS