Cosa Nostra tommygun in verband gebracht met illegaal gedrag

Nieuws
vrijdag, 14 juli 2023 om 9:00
casa nostra scotch whisky
Een tijdje geleden dook er ineens een whiskyfles in de vorm van een tommygun op. De Cosa Nostra whisky raakte daarna al vrij snel in opspraak. Zowel de naam van de whisky als de fles wijzen namelijk naar de Italiaanse maffia. Nu komen er flinke maatregelen tegen de drankfles.
De Cosa Nostra Scotch whisky heeft namelijk wederom een klacht tegen zich gekregen. De pistoolvormige fles van de whisky, die duidelijk een Thompson tommygun nabootst, en de naam Cosa Nostra, zorgen voor grote kans op problemen volgens de Portman Group. Bij deze waakhond zijn verschillende klachten neergelegd die allemaal wijzen op toenemend geweld door de fles.
Het onafhankelijk klachtenpanel van Portman Group heeft daarom geoordeeld dat de klachten gegrond zijn en dat de fles uit de handel moet. Bartex Barthol, de Poolse producent van de whisky, heeft een sanctie gekregen omdat deze zich niet aan de regels gehouden heeft.
Er is namelijk een code waar producenten van onder andere sterke drank zich aan moeten houden. Het Poolse bedrijf heeft dat met deze whisky voor een tweede maal niet gedaan. In 2014 al kwamen er klachten binnen bij Portman Group over een ander product die ook gegrond verklaard zijn.

Gaat de Cosa Nostra tommygun whisky uit de handel?

Nicola Williams, voorzitter van het klachtenpanel van Portman Group, vertelde dat de verpakking vooral in gemeenschappen die al te maken hebben met criminaliteit voor aanstoot zou zorgen. Daarnaast vertelt ze dat het ‘onverantwoordelijk is van een alcoholproducent om vuurwapens te verheerlijken’.
De Portman Group heeft detailhandelaren gevraagd om de Cosa Nostra tommygun whisky uit de schappen te halen en niet meer te verkopen. Wat de exacte sancties zijn die opgelegd zijn, is niet bekend. Bovendien is de beslissing voor zover bekend alleen genomen voor de drankverkoop in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland kun je de Cosa Nostra whisky nog aanschaffen.
De Cosa Nostra tommygun whisky is niet de enige drank in de vorm van een geweer die Bartex Bartol verkoopt. De drankenproducent verkoopt ook whisky in de vorm van een luchtbuks, compleet met een wapentas. Daarnaast is er Vodka in flessen die de vorm van verschillende wapens hebben en zelfs kleinere flessen in de vorm van een granaat. Of tegen deze dranken ook sancties komen, is onbekend.

POPULAIR NIEUWS