Cotswolds distilleerderij brengt verjaardagswhisky uit whisky met bierbrouwerij

Nieuws
dinsdag, 30 juli 2024 om 7:00
cotswolds traitors ford
De Engelse Cotswolds Distillery heeft samen met Hook Norton Brewery uit Oxfordshire een nieuwe expressie uitgebracht. De nieuwe drank is een gelimiteerde roggewhisky geworden met de naam Traitors Ford.
De whisky is gemaakt om een dubbel feest te vieren. Dit jaar bestaat Cotswolds Distillery namelijk tien jaar. Daarnaast viert Hook Norton Brewery dit jaar haar 175-jarige jubileum.

'Ik ben erg blij' 

Dan Szor, de oprichter van de Cotswolds Distillery, heeft lang uitgekeken naar de release van de whisky en is erg blij dat de drank eindelijk gebotteld is.
'Ik ben erg blij dat de langverwachte dag is aangebroken waarop we dit fantastische vat kunnen uitbrengen, een van onze oudste whisky's tot nu toe, een viering van zowel onze geweldige locatie als een samenwerking tussen twee geweldige merken hier in het noorden van de Cotswolds.'

Een samenwerking tussen een stokerij en een brouwerij

De spirits voor de nieuwe Cotswolds Distillery whisky is gestookt met 60 procent rogge, 30 procent maïs en 10 procent gemoute gerst. Het recept voor de drank is afkomstig van David Pickerell, de ex-master distiller van Maker's Mark. Zowel Cotswolds Distillery als Hook Norton Brewery hebben een deel van het stookproces op zich genomen.
Hook Norton heeft het maischen en fermenteren van de ingrediënten uitgevoerd. Hieruit is het beslag van de drank ontstaan dat daarna in een hybride ketel is gestookt tot de new make spirit. Het resultaat hiervan is vervolgens naar de Cotswolds Distillery gegaan om te rijpen in nieuw verkoolde Amerikaanse eikenhouten vaten.

Wat is de gelimiteerde Traitors Ford whisky?

Acht jaar later is de drank er weer uit gekomen en de fles ingegaan op 40 procent alcohol by volume (ABV). De tasting notes van Traitors Ford zijn als volgt:
  • Neus: Tonen van hazelnoten met houtkruiden. 
  • Smaak: Een romige body met smaken van gembercake en kaneel. 
  • Afdronk: Lang en soepel met tonen van vanille vla.
Er zijn slechts 200 flessen van Traitors Ford whisky beschikbaar. Een fles kost 175 pond en is alleen te koop via de website van de distilleerderij.
Houd je ook onze prijsvraag-pagina in de gaten?
The Whisky Distilleries of the United Kingdom Image
The Whisky Distilleries of the United Kingdom
EUR48.15
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Cotswolds Distillery

POPULAIR NIEUWS