Luxe whiskey voor connaisseurs krijgt dop in de vorm van een magazijn van een revolver

Nieuws
dinsdag, 30 juli 2024 om 8:00
wyatt earp bourbon
Het ultra-premium whiskymerk World Whiskey Society heeft een drietal nieuwe expressies uitgebracht. Met de nieuwe single malt whiskeys eert het bedrijf Wyatt Earp en Doc Holliday, enkele van de meest legendarische figuren uit het Wilde Westen. Dat meldt PRweb.com in een persbericht.
De twee whiskeys die dezelfde naam als de legendarische cowboy dragen zijn de Wyatt Earp Barrel Proof en Small Batch expressie. Alex Kogan, de CEO van World Whiskey Society, meldt dat de twee Wyatt Earp expressies uiteenlopende expressies zijn.

Bijzondere flessen whiskey

'De Barrel Proof biedt een gedurfde, volle ervaring die de essentie van Wyatt Earp's gedurfde persoonlijkheid weergeeft, terwijl de Small Batch een meer toegankelijk maar even complex profiel biedt.'
De Doc Holliday whiskey is gelimiteerd in oplage en bedoeld voor connaisseurs die op zoek zijn naar een bijzondere whiskey in met een mooie fles en verpakking.

Wat zijn de drie World Whiskey Society expressies rondom het Wilde Westen?

De drie flessen hebben alle drie een eigen mash bill en rijping. Hieronder zetten we ze alle drie op een rij.
Wyatt Earp Barrel Proof whiskey
De Wyatt Earp Barrel Proof expressie is gemaakt van 100 procent gemoute gerst. De expressie is gebotteld op 96 procent proof, oftewel 48,5 procent alcohol by volume (ABV). Dit gebeurde in een fles met daarop gekruiste revolvers zoals die ook in het Wilde Westen gebruikt werden.
De dop is in de vorm van een klassiek magazijn van een revolver.
Dit zijn de tasting notes:
  • Neus: Donkere chocolade en citrusvruchten.
  • Smaak: Een rijke mix van vijgen, witte peper en munt. 
  • Afdronk: Lang.
Wyatt Earp Small Batch whiskey
De tweede Wyatt Earp expressie zit in een soortgelijke fles met een magazijn als dop. De fles zelf is versierd met een US Marshall badge, zoals Wyatt Earp ooit droeg. De whiskey is lichter dan de Barrel Proof expressie.
Deze expressie is ook gemaakt van 100 procent gemoute gerst en op 96 proof de fles in gegaan. De tasting notes zijn als volgt:
  • Neus: Aroma's van pure chocolade, citrus, vanille, mout en boterbrood.
  • Smaak: een mix van pure chocolade, vijgen en munt in een romige body.
  • Afdronk: Lang.
Doc Holliday Limited Edition whiskey
De Doc Holliday whiskey is een hele bijzondere expressie. Wat de mash bill hiervan is of de proof waarop de drank gebotteld is, is niet onthuld.
Wel is duidelijk dat het om een 11 jaar oude whiskey gaat. De drank wordt geleverd in een Gladstone dokterstas met daarin vier glazen.

Niet in ons land te koop

De Wyatt Earp Barrel Proof expressie heeft een prijskaart van 95,50 dollar (omgerekend ongeveer 87 euro), terwijl de Small Batch whiskey 59,99 dollar kost (omgerekend ongeveer 55 euro). De prijs van de elf jaar oude Doc Holliday fles is wat hoger. Deze drank kost 400 dollar (omgerekend 367,90 euro).
De expressies zijn voor zover bekend niet ons land te koop en kunnen alleen via World Whiskey Society aangeschaft worden. Het bedrijf verstuurt de flessen niet buiten de Verenigde Staten.
Bourbon Land Image
Bourbon Land
EUR12.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: World Whiskey Society

POPULAIR NIEUWS