Update - De Horstman 28-jarige single malt whisky is vandaag officieel uit

Nieuws
maandag, 13 mei 2024 om 7:30
horstman 28 monkeys
In Losser hangt misschien wel de vlag uit, want de oudste whisky van Nederland is officieel een feit. Vandaag komt de 28-jarige single malt van Distilleerderij Horstman uit.

Update

De whisky van Johan Horstman is inmiddels uitverkocht. Daarmee zijn zijn twee oudste whisky's niet meer voor handen, maar de rest wel.
Oorspronkelijk bericht
Het kwam vorige maand als een mokerslag binnen in de Nederlandse whiskywereld: Johan Horstman kwam met het nieuws de oudste whisky van Nederland op de markt te brengen. Al ging dat niet helemaal zo.

Iets bijzonders

Hij liet weten aan Whisky Monkeys dat hij bezig was met iets bijzonders, al heel wat jaren, waarbij langzaam de vraag ontstond of er misschien iets gebeurde wat nog nooit eerder was gebeurd.
Nu is het dan zover en heeft Johan Horstman geschiedenis geschreven. Hij is een echte moonshiner en is dan ook al lang geleden begonnen aan deze whisky.

Hoe proeft de 28-jarige single malt whisky?

Tijdens besloten proeverij zijn de tasting notes van de whisky tot stand gekomen. Die zijn als volgt:
Neus: Overwegend complex met kruidige aroma's van fruit, hout, gras en hooi, gevolgd door zoete vanille en tropische tonen zoals banaan en ananas.
Smaak: Rijke body met aanvankelijk kruidige en houtachtige tonen in combinatie met hooi-achtige smaken. Daarna steeds meer zoete en fruitige tonen met hints van zoethout en vanille.
Afdronk: Lang met aanhoudende zoete smaken.
Onze Theo ging alvast aan de slag met de drank en schreef er een recensie over. Daarin zei hij onder meer het volgende:
‘De Horstman 28 Year Old single malt whisky geeft een goudgele schittering wanneer je deze in het glas schenkt. Op de wanden van het glas ontstaan niet meteen druppels. Deze ontstaan pas na een aantal seconden, waarna ze nog even blijven kleven om vervolgens naar beneden te sijpelen alsof het de tranen van de engelen zijn die huilen omdat er niet meer angel’s share was.’
Wie nog een flesje whisky wil kopen, moet snel zijn (check de webshop). Op het moment van schrijven zijn er nog maar flessen te koop en daarna is het op. Het betreft dus een zeer gelimiteerde fles.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 mei 2024.

POPULAIR NIEUWS