Sakurao's onthult een Togouchi single malt whisky met invloeden van het bos

Nieuws
maandag, 13 mei 2024 om 8:00
togouchi single malt misty stillmans selection2
De Sakurao Distillery in Hiroshima heeft een nieuwe whisky release op de planning staan. Het merk Togouchi krijgt namelijk een Stillman editie: De Togouchi Misty Stillman’s Selection.
De Togouchi Misty Stillman’s Selection single malt whisky is de tweede stillman whisky die Sakurao uitbrengt. De expressie volgt de 2023 release van Sakurao die gerijpt heeft in sherryvaten. De rijping van de nieuwe expressie heeft plaatsgevonden in andere vaten én op een andere plek.
Sakurao Distillery heeft namelijk twee locaties voor de rijping van vaten. De expressies van Sakurao liggen aan de kust te rusten, terwijl de Togouchi spirit in oude spoortunnels met een consistent koel klimaat rijpt.

Een naam afkomstig van de omgeving

De nieuwe Togouchi Misty single malt whisky heeft zijn naam dan ook te danken aan die tunnels in Hiroshima. Misty verwijst namelijk naar de natuurlijke bosmist die regelmatig in de tunnels ontstaat.
Deze mist heeft de reputatie hard te zijn voor de vaten waarin de whisky van Sakurao Distillery rijpt. Deze slijten daardoor sneller. Zo verroesten de ringen die de duigen bij elkaar houden zo erg dat ze breken.
De distilleerderij vertelt dat de natuurlijke omgeving hard is voor de vaten, maar dat de whisky er geweldig door wordt. De Togouchi Misty Single Malt whisky ‘belichaamt de natuurlijke schoonheid van het Togouchi-gebied, met zijn helderheid en geur.’

Wat is de Togouchi Misty Stillman’s Selection Single Malt whisky?

De nieuwe single malt van Sakurao heeft gerijpt in ex-bourbon vaten. Hoe lang de rijping precies geduurd heeft, is niet bekend en het is dan ook een whisky zonder leeftijdsaanduiding. De kleur van de drank is helder amberkleurig.
Dit zijn de officiële tasting notes van de Sakurao Togouchi Misty Stillman Edition whisky:
Neus: Aroma’s van banaan, sinaasappel, appel en vers gras.
Smaak: Tonen van appeltaart, roomsoesje en jasmijnthee.
Afdronk: Verfrissend met vanille en fruitige zoetheid.
De nieuwe Togouchi Misty Stillman’s Selection single malt whisky is gebotteld op 48 procent alcohol by volume (ABV) en is vanaf half mei te koop voor 16500 Yen (omgerekend ongeveer 98 euro). Of de drank ook naar de Nederlandse schappen komt, is niet bekendgemaakt.
Foto: Sakurao Distillery

POPULAIR NIEUWS