De nieuwe Bruichladdich Black Art whisky heeft een geheim recept

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 03 november 2023 om 17:00
bruichladdich black art
Bruichladdich heeft een nieuwe editie van de Black Art whiskyreeks onthuld. De whisky is anders dan alle andere expressies van de distilleerderij en heeft een geheim recept. Maak kennis met Bruichladdich Black Art 11.
Een bijna volledig zwarte fles met slechts een paar goudkleurige elementen in een glanzend zwarte koker omhult de nieuwe Bruichladdich Black Arts 11 whisky. De gelimiteerde editie van de Islay distilleerderij is gemaakt met een geheime samenstelling van gerstsoorten en een onbekende vatrijping. Het enige wat er bekend is over de whisky zijn de leeftijdsaanduiding van 24 jaar en het alcoholpercentage van 44,2 procent alcohol by volume (ABV).
De enige die het recept achter de expressie weet is Adam Hannett, hoofddistilleerder bij Bruichladdich. Hij vertelt dat hij het heerlijk vindt om volledige creatieve vrijheid te hebben bij het maken van whisky. Het geeft hem ‘een kant om diep in de magazijnen te duiden en te experimenteren’.

Wat is Bruichladdich Black Art 11?

De Bruichladdich Black Art 11 whisky is, zoals het nummer al verraadt, de elfde editie van de reeks. De editie is iets jonger dan zijn voorganger (Black Art 10.1) die 29 jaar in mysterieuze vaten gerijpt heeft.
Het betreft een gelimiteerde whisky, maar het is niet bekend hoeveel flessen er in totaal gebotteld zijn. Wel is bekendgemaakt wat voor smaak je van de whisky mag verwachten via de tasting notes:
Neus: Gedroogd fruit, leer en een vleugje citrus, gevolgd door rozenbottelsiroop, gepocheerde peer en zoete mango.
Smaak: Gedroogd fruit, gerstesuiker, een vleugje leer en geroosterd eikenhout met butterscotch, praliné en kokosnoot.
Afdronk: Glad en harmonieus met rijke kersttaart en tonen van rozijnen, marsepein en honing.
Bruichladdich Black Art 11.1 is binnenkort verkrijgbaar bij geselecteerde whiskyretailers en online voor een adviesprijs van 490 euro.
Foto: Bruichladdich

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties