De nieuwe Legacy release van Rosebank Distillery is een single malt whisky van 32 jaar

Nieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 12:00
rosebank 32 yo single malt whisky
De Rosebank Distillery heeft de eerste serie met Rosebank Legacy whiskyreleases afgerond. De single malt whisky komt uit de vaten van voor de sluiting van de oude Rosebank distilleerderij en meer dan 32 jaar gerijpt.
De distilleerderij kondigt de whisky aan als afsluiter van de speciale legacy release. Daarin is eerder al een 30 jaar oude Rosebank single malt en een 31-jarige single malt whisky voorbij gekomen. De 32-jarige Rosebank vloeistof markeert volgens de distilleerderij ‘een belangrijke mijlpaal in het oneindige verhaal’ van de King of the Lowlands.
The Whisky Distilleries of the United Kingdom Image
The Whisky Distilleries of the United Kingdom
EUR9.77
Op voorraad
Koop op bol.

Wat is de Rosebank 32 Year Old single malt whisky ?

De drank is drie keer gedistilleerd, voordat deze de vaten in gegaan is voor de rijping. Over de vaten die gebruikt zijn door de Lowlands distilleerderij is nog geen informatie onthuld, behalve dat het vaten zijn van voor de sluiting in 1993. Of de distilleerderij deze informatie nog bekend maakt is niet duidelijk.
Wel heeft de distilleerderij onthuld wat de tasting notes van de single malt whisky zijn. Van de drank mag je het volgende verwachten:
Neus: Elegant en evenwichtig met tonen van gekookte zoetigheden, ananasblokjes, gedroogde abrikoos, zacht eikenhout, gekonfijte gember, citroendruppels, marsepein, hints van witte peper en café latte.
Smaak: Een fluweelzacht mondgevoel met een goede body, hints van mout, tijm, butterscotch, tropisch fruit, drogend eikenhout en zacht verwarmende specerijen.
Afdronk: Zacht en lang met citroen, honingpap en geroosterde walnoot.
De Rosebank 32 Year Old Single Malt whisky is gebotteld op 47,6 procent alcohol by volume (ABV). De distilleerderij maakt de prijs van de whisky op een later moment bekend. Hoewel de exacte releasedatum niet onthuld is, is wel bekend dat dit ergens volgende week is.
De Rosebank Distillery is onlangs heropend nadat de deuren voor lange tijd gesloten zijn geweest. Ook het toeristencentrum van de stokerij is daarbij nieuw leven ingeblazen.

POPULAIR NIEUWS