De nieuwe Remus Highest Rye Bourbon komt binnenkort naar Europa

Nieuws
door Monkey
donderdag, 03 augustus 2023 om 9:00
remus highest rye bourbon
De Amerikaanse distilleerderij Ross & Squibb heeft een nieuwe bourbon onthuld die binnenkort naar Europa komt. Het gaat om de Remus Highest Rye Bourbon.
De distilleerderij met de komst van de Highest Rye bourbon de Remus whiskey-assortiment in de VS uitgebreid met Highest Rye Bourbon. De bourbon bestaat uit 51 procent maïs, 39 procent ongemoute rogge en 10 procent gemoute rogge. Het distillaat hiervan heeft zes jaar gerijpt en komt nu uit als eerbetoon aan de roggetraditie van Ross & Squibb Distillery.
Ian Stirsman, meesterdistilleerder bij Ross & Squibb Distillery, vertelt dat er ‘speciaal voor deze expressie een mash bill gekozen is die de meeste rogge bevat die een bourbon kan bieden.’

Wat is de Remus Highest Rye bourbon?

Shanae Randolph, de marketing director van de overkoepelende organisatie Luxco Branded Spirits (waar Ross & Squibb onder valt), vertelt over de bourbon dat deze niet alleen een eerbetoon is aan de traditie van de distilleerderij. Het is ook een eerbetoon aan de populariteit van roggewhisky uit het begin van de Drooglegging.
De bourbon is gebotteld op 54,5 procent ABV en heeft de volgende tasting notes:
Neus: Zoet en rijk met aroma’s van fruit en esdoorn.
Smaak: Noten van gekonfijt fruit domineren met een pittige kaneelsmaak en hints van leer.
Afdronk: Lang met aanhoudende tonen van kaneel en leer.
De Remus Highest Rye Bourbon is nu al verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De bourbon komt ook naar Europa, maar dat laat nog even op zich wachten. Naar verwachting ligt de drank vanaf 1 januari 2024 in de schappen. De verkoopprijs van de bourbon ligt op 76,26 dollar (omgerekend ongeveer 70 euro).
Onlangs voegde zanger Bob Dylan zijn Heaven's Door bourbon nog toe aan het kernassortiment van zijn merk.
Foto: Ross & Squibb Distillery

POPULAIR NIEUWS