De whisky's van Diageo verkopen als warme broodjes

Nieuws
donderdag, 03 augustus 2023 om 11:00
talisker
Het fiscale jaar is geëindigd en de omzetcijfers van Diageo zijn bekend. Mede dankzij Schotse whisky is er een netto-omzetstijging geboekt van 10,7 procent. Daarmee doet Diageo goede zaken.
Diageo is een wereldleider op het gebied van bier en gedestilleerde dranken en heeft dan ook mega veel merken in haar portfolio. Qua whisky’s kun je hierbij denken aan Singleton, Talisker en Mortlach. Al heeft het ook spirits als tequila, wodka en meer.

De whisky's van Diageo verkopen als warme broodjes

De stijgende lijn qua whisky wordt aangevoerd door het merk Johnnie Walker (omhoog gegaan met 15%). Ook de verkoop van de Schotse single malt whisky’s ging omhoog met 16%. Verder doet Tequila goede zaken, met merken als Don Julio en Casamigos, enkel wodka zag een afname in Noord-Amerika en Afrika.
Debra Crew, CEO van Diageo, looft het bedrijf om zijn veerkrachtigheid en is onder de indruk van de goede prestaties die steeds geleverd worden ‘zelfs in uitdagende marco-omgevingen’.

Daling in Oost-Europa door oorlog

Kijkend naar Europa, geldt dat ook hier de merken van Diageo doorgroeien. In Groot-Brittannië wordt de omzet verhoogd mede door de groei van tequila, wodka en RTD’s (ready to drink). De omzet daalde alleen in Oost-Europa met 3%, wat te maken heeft met de oorlog in Oekraïne. De export van producten naar Rusland is in die periode steeds verder afgebouwd.
Crew verwacht in de toekomst verder nog uitdagen aan te zullen moeten gaan vanwege ‘aanhoudende geopolitieke en macro-economische onzekerheid’. Wel verwacht ze met Diageo door te kunnen gaan met winst boeken. ‘Ik ben er heilig van overtuigd dat we een bevoorrechte portefeuille hebben om van te profiteren, om duurzame lange termijn groei te stimuleren en waarde te genereren voor aandeelhouders.'
Qua whiskymerk heeft Diageo het afgelopen jaar de singlemalt whiskymaker Balcones Distilling uit Texas overgenomen.
Crew moest onlangs meteen in haar nieuwe rol kruipen, die al aan haar toebedeeld was, door het plotseling overlijden van Sir Ivan Menezes.

POPULAIR NIEUWS