De nieuwe Wolfburn Small Batch 177 is een heerlijk zomerse whisky

Nieuws
door Monkey
woensdag, 06 september 2023 om 10:00
wolfburn 177
Een tijdje geleden dook er een etiket voor een nieuwe Wolfburn whisky op. Dat etiket keert nu terug, maar dan op een fles. Wolfburn heeft een nieuwe whisky onthuld met de naam Wolfburn Small Batch 177. En het is er een die nog een beetje zomer met zich meebrengt.
Wolfburn Small Batch 177 is, zoals de naam al verraadt, een small batch whisky die bestaat uit verschillende spirits. Een deel van de whisky heeft maar liefst acht jaar gerijpt in first fill ex bourbon hogsheads, terwijl een ander deel zeven jaar in first fill Caribische rumvaten gerijpt heeft. Het geheel zorgt voor de nieuwe gelimiteerde whisky van de Thurso distilleerderij.
Van Wolfburn Small Batch 177 Caribbean Rum Barrell zijn slechts 4900 flessen verschenen. Hiermee is de oplage iets kleiner dan zijn voorganger, Wolfburn Small Batch No. 458. Van deze whisky waren namelijk 5100 flessen beschikbaar.

Wat is Wolfburn Small Batch No. 177 whisky?

Wolfburn Distillery omschrijft de whisky als ‘een triomf die de zachte verfijning van bourbonrijping combineert met de unieke zoetheid en diepte van de rumvaten.’ De whisky is zoals altijd non chill filtered en zonder toegevoegde stoffen de fles in gegaan. In dit geval is dat op 46 procent ABV gedaan.
De tasting notes die Wolfburn aan de Small Batch 177 Caribbean Barrel whisky koppelt, zijn de volgende:
Neus: Geroosterde vijgen en pruimen met gekonfijte gember, pruimensaus en toffee, marsepein en sultana rozijnen.
Smaak: Tonen van rum en melasse, gevolgd door zoetheid, fruit- en honingnoten en hints van eikenhout.
Afdronk: Kleverig, zoet en fruitig.
De Wolfburn Small Batch 177 Caribbean Barrel whisky is nu te koop via de website van de distilleerderij. De adviesverkoopprijs die Wolfburn hanteert is 69,95. Of de Caribbean Barrel whisky ook in Nederlandse slijters te koop aangeboden zal worden, is niet bekend. Dit was wel het geval met voorgaande releases.
Foto: Wolfburn Distillery.

POPULAIR NIEUWS