Wolfburn onthult speciale nieuwe botteling van Langskip

Nieuws
zaterdag, 08 juli 2023 om 9:00
wolfburn the brave 2
Wolfburn Distillery heeft de distilleerderij helemaal klaar gemaakt voor de bezoekers die in de zomer langs komen. Daarbij is dit jaar rekening gehouden met iedereen die al een redelijk volle rugzak heeft. Er is namelijk een speciale Wolfburn minibotteling gemaakt met daarin de Wolfburn Langskip whisky.
Iedereen die de reis richting het noorden aflegt om de distilleerderij te bezoeken, kan een dergelijke fles meenemen. Het assortiment in de souvenirwinkel van de distilleerderij is namelijk uitgebreid met de nieuwe flessen drank. Al kun je het beter flesjes noemen, want ze zijn met slechts 35 centiliter namelijk de helft van het normale formaat van een Wolfburn fles.

Wat is de Wolfburn Langskip whisky in deze minibotteling?

Hoewel de kleine flesjes Wolfburn whisky de naam Fortune Favours the Brave dragen, is de inhoud al bekend. De whisky in het flesje is namelijk Wolfburn Langskip, een whisky die wij zelfs al twee keer onder de loep genomen hebben.
Siniša heeft namelijk al het verhaal achter de naam Langskip in onze Whisky Names Explained verteld. Over de whisky zei hij in Wolfburn Langskip Review het volgende:
‘De Wolfburn Langskip is een ‘crispy’ en pittige whisky met mooi gedefinieerde aroma’s en smaken. En ondanks zijn jeugdigheid is de Langskip alles behalve rauw, maar eerder zoals oude Vikingschepen dat waren: strak en sterk.’
Hieronder nog een keer de proefnotities van de Wolfburn Langskip:
Neus: Zoet, complex met tonen van vanille en aangename pittigheid
Smaak: Rijk en vol. Kruidig en toffee zoet.
Afdronk: Kruidig lang tot medium
De Wolfburn minibotteling is vanaf nu te koop bij de distilleerderij. De prijs is helaas niet gecommuniceerd. Voor iedereen die niet in de buurt van Wolfburn komt, kunnen de flesjes ook online gekocht worden op de website van Wolfburn Distillery.
Helaas lijkt het erop dat de flesjes alleen niet buiten het Verenigd Koninkrijk gekocht kunnen worden. De optie om een flesje te kopen, verdwijnt namelijk zodra je meldt dat je van buiten het Verenigd Koninkrijk komt.
Wist je dat we regelmatig Wolfburn whisky’s recenseren, net als andere whisky’s? Je vindt het volledige overzicht van whisky reviews, compleet met de tasting notes, op onze reviewpagina.

POPULAIR NIEUWS