De travel retail krijgt een Speyside van een kwart eeuw oud

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 24 februari 2024 om 8:00
benriach triple distilled 25yo
The Benriach distilleerderij in Speyside heeft een nieuwe Triple Distilled expressie uitgebracht. Het gaat om een limited edition whisky die een kwart eeuw oud is: Benriach Triple Distilled 25 Year Old.
De nieuwe Benriach wordt toegevoegd aan de exclusieve travel retail reeks van het merk, waarin al verschillende andere flessen te vinden zijn. Naast de Triple Distilled 10 Years Old, Benriach Quarter Cask en de Smoky Quarter Cask zal deze whisky binnenkort aangeboden worden.
Rachel Barrie, master blender bij Brown Forman, vertelt dat de 25 jaar oude whisky verfijnd en elegant is en daarmee de creativiteit van de Benriach Distillery laat zien. Met deze expressie ‘blijft Benriach de grenzen van het whisky maken verleggen. ’
Stéphane Morizet, Brown-Forman Marketing Director Global Travel Retail, vertelt dat de whisky een een verfijnde en elegante single malt is. ‘De Benriach Triple Distilled 25 Years Old is een voorbeeld van onze toewijding aan het aanbieden van unieke en uitzonderlijke whisky's aan onze reizigers wereldwijd.’

Wat is de Benriach Triple Distilled 25 Years Old whisky?

Zoals de naam doet vermoeden is de Speyside expressie drie keer gedistilleerd. Daarna heeft de drank gerijpt in bourbon, oloroso sherry en virgin eikenhouten vaten. Na 25 jaar rijpen is de drank gebotteld op 47 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de whisky zijn ook bekend gemaakt:
Neus: Geroosterde toffee-walnoten, sinaasappelcompote en manukahoning, samen met kaneel, gekristalliseerde gember en abrikozen- en kersen geglaceerde brioche. Smaak: Verwarmende eikenkruiden, fijn en zacht leer, nectarine en oloroso-sherry.
Afdronk: Een aanhoudende hint van witte druiven.
De Benriach Triple Distilled 25 Years Old whisky komt wereldwijd in gelimiteerde oplage uit. Er worden over de hele wereld slechts 1000 kisten van 9 liter in totaal verspreid die bij de Global Travel Retail winkels verkocht worden. De prijs per fles is 300 pond (omgerekend 351 euro).
Foto: Benriach Distillery

POPULAIR NIEUWS