Naar het whiskyfestival in Groningen? Let op: verkeerschaos verwacht

Nieuws
dinsdag, 19 maart 2024 om 12:00
file
We blijven even in Groningen vandaag met nog ander nieuws. Komend weekend vindt Whisky Festival Noord Nederland plaats (WFNN). De organisatie waarschuwt voor verkeerschaos voor mensen die met de auto willen komen.
In Groningen zijn al een lange tijd werkzaamheden aan de gang omdat de hele A7/N7 aangepakt wordt met de aanleg van 12 kilometer aan nieuwe aansluitingen, wegens een toenemend aantal mensen naar de stad. Een project dat al gaande is sinds 2016 en nog dit jaar duurt, zo is te lezen op de website van Rijkswaterstaat.

Verkeershinder in Groningen

Op de website van WFNN wordt gewaarschuwd voor ernstige verkeershinder dit weekend. De organisatie roept op om de auto te laten staan.
‘De verkeershinder door Operatie Ring Zuid is zo ernstig dat er 20% minder auto’s op het wegennetwerk in en rond Groningen moet rijden om het verkeer door te laten stromen. Blijft iedereen in de auto rijden, dan verwachten we enorme files waarbij je uren vaststaat en is er een grote kans op een verkeersinfarct (gridlock). Daarom roepen we op om de auto zoveel mogelijk te laten staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Moet je echt met de auto? Reis dan via een P+R of buiten de spits.’
Hier vind je alle wegen die afgesloten zijn.

Welke standhouders staan er allemaal in Groningen?

Sowieso is het verstandiger het OV te pakken als je ook nog zou willen drinken. Het festival in Groningen vindt vrijdagavond en zaterdag de gehele plaats. Normaal gesproken duurde het evenement drie dagen, maar voor dit jaar is het teruggeschroefd naar twee. Benieuwd naar de standhouders? Die hebben we eerder voor je op een rij gezet.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS