Den Hool lanceert eerste single estate

Nieuws
zondag, 27 augustus 2023 om 13:00
den hool vat
Nederland is weer een nieuwe Nederlandse whisky rijker. Het gaat om de eerste single estate van Den Hool met de naam Veenhaar 2016. De batch is gelimiteerd. Er zijn namelijk maar 770 flessen verkrijgbaar.
Het gaat om een whisky afkomstig uit Drenthe, dus Drentse single estate whisky. Zo is op de officiële website het volgende te lezen: Op de akkers rond Den Hool wordt jaarlijks gerst verbouwd. Deze gerst vormt de basis van de Den Hool whisky, die derhalve traceerbaar is tot op de akker. Maar ook de verdere bewerkingen zijn inzichtelijk en traceerbaar en dit mag best uniek genoemd worden.’

Nieuwe Nederlandse whisky: Van korrel tot borrel

Er was eerder al whisky verkrijgbaar van Den Hool, alleen was deze godendrank gedistilleerd door Zuidam. Sinds 2015 is De Drentsche Schans zelf bezig met whisky maken, dus van korrel tot borrel. Eind februari heeft de distilleerderij drie vaten (new en first fill American oak en PX Sherry) samengevoegd, gehuwd en gebotteld. Sinds deze week is de godendrank verspreid naar slijters. Ook is de whisky te koop via de eigen webshop. Het gaat om een zeven jaar oude whisky die een prijskaartje heeft van 74,95 euro.

Wat zijn de tasting notes van Veenhaar 2016?

De tasting notes van de Den Hool single estate whisky zijn als volgt:
Geur: Vanille, karamel, jong hooi, rijpe granen, zoete sherry.
Smaak: Tannines, chocolade, toffee.
Afdronk: Zacht, complex.
Alle flessen laten zich kenmerken door een luxe uitstraling. Zo valt de fles op samen met de verpakking en zijn ze allemaal voorzien van een flesnummer. Het alcoholpercentage is 46 procent. Hier vind je nog iets meer informatie terug over deze nieuwe Nederlandse whisky.

Maximaal drie flessen

Mensen die interesse hebben in de whisky dienen rekening te houden met de volgende woorden die op de website van Den Hool staan ‘maximaal 3 flessen per bestelling!’ Er staan nog meer dranken te koop, waaronder gin.
Bekijk onze andere artikelen die we geschreven hebben over Nederlandse whisky.
Whisky van de lage landen Image
Whisky van de lage landen
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties