GP Nederland: geen alcohol in Zandvoort tijdens Formule 1

Nieuws
door Monkey
zondag, 27 augustus 2023 om 11:00
f1 gp canada 2023
Dit weekend is de Formule 1 karavaan neergestreken in Zandvoort voor de GP van Nederland. Voor raceliefhebbers is het daarom een moment bij uitstek om richting het circuit te gaan, maar als je verwacht dat je een biertje of een fles whisky kunt kopen in Zandvoort, dan heb je het mis, zo meldt NH Nieuws.
Dit weekend is in Zandvoort namelijk zo goed als een drooglegging op alcohol van kracht. De gemeente wil niet dat supermarkten, winkels, slijterijen en restaurants of snackbars alcoholhoudende dranken verkoopt. Een slokje van die speciale McLaren x Jack Daniel's whisky kun je dus wel vergeten. De reden is hiervoor is de algemene veiligheid.
De afgelopen jaren is er namelijk nogal wat overlast geweest van Formule 1 fans met een borrel op. De voorzitter van de Formule 1 Vrouwen fanclub deed enkele dagen geleden nog een oproep, waarin gevraagd werd om een ban op alcohol tijdens het raceweekend van de Formule 1 Zandvoort.

Geen alcoholverkoop of consumptie tijdens GP Nederland?

Er is namelijk een grote hoeveelheid vrouwen lastiggevallen afgelopen jaar. Vrouwen kregen te maken met ongewenste opmerkingen van drinkende Formule 1 fans en zelfs ongewenst gedrag in de vorm van handtastelijkheden, was afgelopen jaar op NH Nieuws te lezen.
De oproep voor een ban op drank wordt dus gehonoreerd door Gemeente Zandvoort. Tijdens de GP Nederland geldt overigens niet alleen een algeheel verbod op de verkoop van alcohol. Ook het drinken van alcohol is dit Formule 1 weekend in de ban gedaan. Bezoekers van het circuit zijn gewaarschuwd om alleen te drinken op de ‘daarvoor bestemde plekken’.
Daarmee worden de terrassen van de verschillende horecagelegenheden bedoeld, waar je dit weekend nog wel van een dram goede whisky of een biertje kunt genieten.
De rest van Zandvoort is verboden terrein voor alles wat alcohol bevat.
Of dat betekent dat er op het circuit waar onder andere Max Verstappen en Lando Norris vanmiddag in actie komen niet gedronken mag worden, is niet bekend. Onlangs maakte GPfans.nl nog bekend dat drank in elk geval een flinke prijskaart heeft op het circuit. Een biertje kost 3,95 euro en de prijs van andere dranken loopt op tot 9 euro.
Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool