Deze nieuwe single malt whisky is een 'ode aan wat had kunnen zijn'

Nieuws
maandag, 13 mei 2024 om 10:20
starward bourbon cask 2 single malt whisky
De Australische Starward Distillery heeft een nieuwe single malt whisky aangekondigd, waar veel liefhebbers van het merk al een tijdje op gewacht hebben. We hebben het over de Starward Bourbon Cask 2 single malt whisky.
Zoals de naam al doet vermoeden is dit de tweede release van de stokerij die volledig in bourbonvaten gerijpt heeft. De eerste expressie kwam ongeveer zes jaar geleden uit en was toen razend populair bij whiskyliefhebbers.
De nieuwe drank is een ode aan 'wat had kunnen zijn'. Daarmee doelt de Australische distilleerderij op wat Starward was geweest als er andere beslissingen gemaakt waren in het verleden. Toen de stokerij opgericht werd, was er de keuze om in bourbonvaten of rode wijn vaten te gaan rijpen. Er is toen bepaald om de rijping van whisky in rode wijn vaten te gaan doen.
De distilleerderij in Melbourne omschrijft de expressie als ‘het tegenovergestelde van onze bekroonde en kenmerkende rode wijn vat rijping stijl’.

Wat mag je van de Starward Bourbon Cask 2 single malt whisky verwachten?

De whisky is na zijn rijping in de bourbonvaten gebotteld op 52 procent alcohol by volume. De expressie heeft de volgende tasting notes:
Neus: Aroma’s van gegrilde ananas, honing en vanille.
Smaak: Gedroogde banaan, honing en lemon curd.
Afdronk: Lang met tonen van geboterde toast, en geroosterd eikenhout.
De Starward Bourbon Cask 2 single malt whisky zal niet in de schappen van de winkels verschijnen. In plaats daarvan heeft de Australische distilleerderij ervoor gekozen om de fles alleen via een inschrijving te verkopen. Om een fles van de Bourbon Cask 2 single malt te bemachtigen kun je je via deze link inschrijven.
Als je de inschrijving wint, ben je een van de gelukkigen die een fles mag kopen. De verkoopprijs daarvan is 169 dollar exclusief verzendkosten en eventuele douanekosten.
Foto: Starward Distillery

POPULAIR NIEUWS