Nc’nean onthult rebelse derde special edition voor de herfst

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 28 oktober 2023 om 11:00
ncnean
Nc’nean heeft een nieuwe whisky op komst. Het gaat om de Quiet Rebels Gordon limited edition whisky, wat de derde expressie in de speciale reeks is. Deze dram sluit aan bij het smaakprofiel van Gordon Wood, distillery manager van Nc’nean.
De Quiet Rebels whiskyreeks is gemaakt op basis van de smaak van mensen binnen het Nc’nean team. Eerder al verscheen de Quiet Rebels Annabel, vernoemd naar de oprichter van de stokerij, en de Quiet Rebels Lorna, vernoemd naar de eerste medewerker van Nc’Nean. Nu is de distillery manager aan de beurt.

Een botteling voor de distillerymanager

Gordon Wood werkt al zes jaar bij Nc’nean. Hij nam in 2017 afscheid van zijn vorige werkgever Oban om binnen de nieuwe distilleerderij met pot stills te gaan werken. De whisky die hij bedacht heeft komt uit een combinatie van STR Red Wine casks, sherryvaten en Franse Rivesaltes vaten. In totaal zijn er 8688 flessen gebotteld, elk op 48,5 procent alcohol.
Wast betreft smaak combineert de Nc’nean Quiet Rebels Gordon een fluweelzachte en romige tong met tonen van crème brûlée, pruimenjam, specerijen en gekonfijte sinaasappelschil. Wood raadt beginnend whiskydrinkers aan om de whisky met een druppel water te drinken, of als whisky six: twee delen water met vier delen soda, wat munt en een ijsblokje.

De Quiet Rebels whiskyreeks heeft nog genoeg inspiratie

De whiskyreeks van de organische Nc’nean distilleerderij heeft overigens nog genoeg mensen om inspiratie uit te putten. Als er elk seizoen een nieuwe fles uit moet komen, zou Nc’nean nog in elk geval vier jaar door kunnen gaan. In totaal werken er momenteel namelijk 18 mensen bij de stoker die sinds 2013 geopend is. Al deze mensen zetten zich dagelijks in om klimaatneutraal te stoken. Of er ook daadwerkelijk 18 bottelingen uit zullen komen in de reeks, is nog even afwachten.
Foto: Nc'nean.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties