Deze distilleerderij onthult acht nieuwe premium whisky's in haar nieuwe look

Nieuws
woensdag, 28 augustus 2024 om 10:00
bowmore appellations en sherry oak casks
De vakantieperiode zit er bijna op, maar Bowmore heeft alles behalve stil gezeten. De distilleerderij op Islay heeft namelijk een heel nieuw ontwerp voor haar whiskyflessen onthuld en lanceert meteen twee nieuwe collecties.
Het nieuwe ontwerp van de Bowmore flessen moet ervoor zorgen dat het merk een wat meer premium uitstraling krijgt. De fles heeft een nieuwe vorm gekregen met in het glas een lijnenspel dat het gelaagde karakter van de whisky weerspiegelt.

Nieuwe fles wordt in 2025 definitief uitgerold

Wat betreft kleuren blijft zwart een belangrijk element voor het merk. Dit is een knipoog naar de Black Bowmore expressie die in 1964 gestookt is.
Het nieuwe ontwerp wordt vanaf 2025 in de hele Bowmore reeks toegepast. Voor nu verschijnen eerst de nieuwe whisky's van het merk in de aangepaste fles en dus komt de fles direct in de schappen terecht. Bowmore kondigt samen met haar nieuwe look namelijk twee whiskyreeksen aan: de Bowmore Sherry Oak Cask reeks en de Appellations reeks.

Wat zijn de nieuwe Bowmore Sherry Oak Cask whisky's?

De distilleerderij op Islay heeft in totaal acht nieuwe expressies uitgebracht. De eerste vier horen bij de Sherry Oak Casks reeks. Elke whisky is gebotteld op 43 procent alcohol by volume, maar elke whisky heeft zijn eigen leeftijd en finish.
Dit zijn de Bowmore Sherry Oak Cask whisky's en de (adviesverkoop-) prijs:
Bowmore 12 Year Old Sherry Oak Cask
Deze whisky heeft een zoet, kruidig en nootachtig karakter. Het is de jongste van het stel en daarmee ook de goedkoopste. De prijs van de fles is 59 pond (omgerekend ongeveer 70 euro).
Bowmore 15 Year Old Sherry Oak Cask
De 15 jaar oude expressie heeft gerijpt in first fill olorosovaten. Dit heeft de kenmerkende smaak van Bowmore whisky een zoete twist gegeven. De prijs van de fles is 116 pond (omgerekend ongeveer 140 euro).
Bowmore 18 Year Old Sherry Oak Cask
De 18 jarige Bowmore Sherry Oak Cask whisky heeft een dubbele rijping doorgemaakt. De whisky komt uit oloroso vaten en uit Pedro Ximénez vaten. Hierdoor worden de rokerige stijl met noten en zoetigheid gecombineerd.
De drank heeft een prijskaartje van 198 pond (omgerekend ongeveer 240 euro).
Bowmore 21 Year Old Sherry Oak Cask
De oudste Sherry Oak cask whisky is de Bowmore 21 Year Old. Deze whisky komt ook uit oloroso en PX vaten, maar heeft langer gerijpt voor een meer complex profiel.
Deze whisky heeft een prijskaart van 405 pond (omgerekend ongeveer 480 euro).

Bowmore Appellations reeks is voor travel retail bedoeld

De tweede nieuwe collectie van de Bowmore is de Appellations serie. Deze reeks is speciaal uitgebracht voor de travel retail verkooppunten zoals in luchthavens. De serie single malts richt zich op verschillende wijnregio's.
Dit zijn de Bowmore whisky's in de Appellations reeks:
Bowmore Appellations 14 Year Old Bordeaux Finish
Deze whisky heeft gerijpt in Amerikaanse eikenhouten ex-bourbon vaten. Daarna is er nog een finish geweest in Bordeaux barriques. De whisky heeft daardoor een rijk smaakprofiel gekregen met aroma's van boomgaardfruit, rook en een zoete afdronk.
De Bowmore 14 Year Old Appellations heeft een adviesverkoopprijs van 67 dollar (omgerekend ongeveer 60 euro).
Bowmore Appellations 16 Year Old Ruby Port Finish
De tweede expressie in de reeks komt ook uit ex-bourbonvaten en daarnaast uit Europese sherryvaten. De 16 jaar oude single malt is vervolgens afgewerkt in Ruby Port vaten uit de Douro-vallei. De drank is uiteindelijk op 43 procent ABV gebotteld en heeft herfstachtige tonen en een vleugje rook.
De prijs van de 16 jaar oude Appellations whisky is 108 dollar (omgerekend ongeveer 100 euro).
Bowmore Appellations 19 Year Old Pinot Noir Cask Finish
Zoals de naam doet vermoeden is de Bowmore 19 Year Old opnieuw gerijpt in ex-Bourbon vaten en is gefinisht in Pinot Noir vaten. Daarna is de whisky gebotteld op 43 procent alcohol by volume. De drank heeft een subtiele rokerigheid en een complex smaakprofiel.
De whisky heeft een verkoopprijs van 200 dollar (omgerekend ongeveer 180 euro).
Bowmore Appellations 22 Year Old Sauternes Cask Finish
De laatste en oudste expressie in de Appellations reeks van Bowmore is een expressie die gefinisht is in Sauternes vaten. De whisky is gebotteld op 48 procent ABV en heeft een prijskaart van 500 dollar (omgerekend ongeveer 450 euro).

Waar zijn de nieuwe Bowmore whisky's te koop?

Bowmore Appellations reeks is vanaf oktober verkrijgbaar in luchthavens zoals Changi en Heathrow. Tevens wordt de serie verkocht bij de stokerij.
Ook de Bowmore Sherry Oak Cask whiskyreeks wordt verkocht bij de distilleerderij. Deze serie zal daarnaast wat breder uitgerold worden. Zo komt de expressie bij geselecteerde whiskyspeciaalzaken over de hele wereld terecht. Of daar ook Nederlandse winkels bij horen, is niet bekendgemaakt.
A Passion for Whisky Image
A Passion for Whisky
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS