Deze geliefde fantasy franchise krijgt een gelimiteerde whiskey

Nieuws
zaterdag, 20 april 2024 om 10:00
sandkhegs hide whiskey dungeons and dragons
Quest's End, het whiskeymerk van drankenmerk Find Familiar Spirits, en de Dungeons and Dragons webserie Critical Role slaan de handen ineen om een bekende drank uit een rollenspel tot leven te wekken. Het gaat om de mythische Sandkheg’s Hide drank die nu omgetoverd wordt tot een gelimiteerde whiskey.
Find Familiar Spirits omschrijft de release als een small-batch bourbon. De drank is door Ale Ochoa, Quest’s End’s meesterblender, gemaakt. Ze heeft de bourbon gebaseerd op de drank uit aflevering 65 van de webserie.
In die aflevering werd Sandkheg’s Hide gemaakt van de gal van een 8 meter hoog insect achtig wezen (de Sandkheg), maar voor de whiskey is een bourbon gebruikt met een finish in vermout en sherryvaten.
De whiskey is voorzien van een eigen trailer die je hieronder kunt bewonderen:

Wat is de Dungeons and Dragons Sandkheg’s Hide whiskey?

De Sandkheg’s Hide drank is volgens de gamemaster in de serie een likeur die de tong verdooft en een zure smaak heeft. Dat is bij de gelijknamige whiskey niet het geval. Find Familiar vertelt dat de drank aroma’s van gebakken boomgaardfruit, warme specerijen, zandkoekjes en eikenhout heeft. Door de vermout en sherry afwerking komen daar kruidige tonen en smaken van rood fruit bij.
De Dungeons and Dragons Sandkheg’s Hide whiskey wordt geleverd in een smaragdgroene fles met daarop een verweerd label en een wassen zegel. Op de hals van de fles zit nog een speciaal medaillon. Elke fles wordt in een kleine ‘scheepskist’ uit de serie geleverd met daarbij een Exandriaans dagboek en een kaart van de fictieve wereld uit het Critical Role univesum.
Het verhaal dat dit boek vertelt is door Game Master Jasmine Bhullar geschreven en beschrijft onder andere de likeur uit de serie. De illustraties komen uit de pen van fantasy artiest Tyler Warpole.
De Dungeons and Dragons Sandkheg’s Hide whiskey is gelimiteerd te koop tussen 2 en 23 mei voor 99,99 dollar. De fles zal aangeboden worden op de Sandkheg's Hide website. Er zijn inmiddels nog meer Dungeons and Dragons whiskeys te vinden op de Quest's End website.
Daarnaast zijn er nog veel meer whisky's die gebaseerd zijn op videogames. Daarover lees je hier meer.
Foto: Quest's End

POPULAIR NIEUWS