Whisky Monkeys zet slijters centraal in nieuwe rubriek

Nieuws
zaterdag, 20 april 2024 om 12:00
whisky glass woman
Er zijn heel wat mooie speciaalzaken in het land, maar waar vind je ze? Wie zijn die mensen? Wat verkopen ze voor mooie dingen? Whisky Monkeys start een nieuwe rubriek en zet slijters in het zonnetje.
Gelukkig verkopen speciaalzaken whisky en maken ze (doorgaans) niet zelf de godendrank, want anders zou het zonnetje leiden tot angel’s share en dat moeten we niet hebben. Alle gekheid op een stokje: welkom bij Slijters Centraal.
In deze rubriek leggen we slijters een aantal vragen voor, zoals wat de mooiste fles is die ze verkocht hebben, wat hun ultieme whiskytip is van het moment en meer van dit soort leuke vragen. Geen persoonlijk verhaal, maar puur en alleen over de whisky. Klinkt als een sterk verhaal, toch?

Hulde aan whiskyspeciaalzaken

Voor onze eerste item reisden Whisky Monkeys Rox en Theo af naar Whisky & Whiskey in Zuidwolde (Drenthe) en spraken daar met Hans Visser. Een man wiens hart al jarenlang sneller klopt van aqua vitae. Dat interview verschijnt dus later vandaag op e website.
Het is goed om whiskyspeciaalzaken een hart onder de riem te steken. Niet alleen hebben sommigen het lastig gehad ten tijde van de pandemie (niet iedereen heeft een online webshop), ook verandert het straatbeeld voortdurend. Letterlijk.
Heeft iemand ooit gehoord van een videotheek? Die winkels zijn ingeruild voor de huidige streamingdiensten. Het blijft niet alleen bij videotheken of andere winkels. Sommige drankenzaken verdwijnen ook. In Groningen zijn bijvoorbeeld veel speciaalzaken verdwenen. Denk aan Van Erp en binnenkort moet ook Monk Whisky eraan geloven. Eeuwig zonde.

Hoe ziet de toekomst eruit van whisky kopen?

Want is het niet veel leuker om een mooie dram in een winkel te kopen in plaats van online?
Hoe denken jullie daar precies over? Sommige mensen denken dat in de toekomst dranken enkel nog online gekocht gaan worden.

Poll

Hoe dan ook, om drie uur vanmiddag: het interview met Hans Visser. Sláinte.
Ben of ken jij iemand die hier ook thuis in hoort? Neem dan even contact met ons op. Publicatie voor deze rubriek is geheel gratis.
Natuurlijk moeten wij bij Whisky Monkeys ook een boterham verdienen, dat kan eventueel met een donatie hieronder.

POPULAIR NIEUWS