Deze Islay distilleerderij biedt liefhebbers tijdelijk de kans om een eigen whiskyvat te bezitten

Nieuws
door Monkey
maandag, 26 augustus 2024 om 19:00
kilchoman casks
Altijd al een eigen Kilchoman whisky willen hebben? Dan is er nu unieke kans. De Kilchoman distilleerderij heeft op het moment namelijk een klein aantal whiskyvaten beschikbaar die clubleden kunnen aanschaffen. Zo kan er een eigen versie van de bekende Schotse whisky gemaakt worden.
Kilchoman heeft in 2019 haar productiecapaciteit vergroot door een nieuw distilleerhuis in te richten. Waar eerder geen mogelijkheid was om spirit voor privébottelingen te stoken, is dat sinds de uitbreiding wel het geval. De distilleerderij heeft op dit moment een beperkt aantal private casks klaar staan die de afgelopen maanden met new make spirit gevuld zijn.
Het gaat om first fill ex-bourbon vaten die een zwaar geturfde spirit bevatten (50 parts per million). Dit is dezelfde spirit waarmee Kilchoman doorgaans de Machir Bay en Sanaig single malt expressies stookt. Elk vat bevat 200 bulkliter spirit met een alcoholpercentage van 63,5 procent alcohol by volume (ABV).

Hoe kan een Kilchoman whisky vat gekocht worden?

Een vat kan niet zomaar in de webshop van de distilleerderij gekocht worden. Het aantal vaten is namelijk zeer beperkt. Bovendien kunnen alleen Kilchoman Clubleden een vat aanschaffen. Lid worden van deze club is overigens gratis.
De private casks worden ook niet aan de eerste de beste liefhebber verkocht. De distilleerderij heeft een cask ballotage, oftewel een loting, opgezet die tot 3 september 12:00 uur loopt. Tot die tijd kunnen clubleden zich inschrijven voor een vat en een aanbetaling van 100 pond doen.

'Winnaars' mogen een vat Islay whisky kopen

Nadat de loting gesloten is, worden de winnaars getrokken. Zij mogen dan tegen een totale betaling van 5250 pond (omgerekend ongeveer 6200 euro) een vat kopen. De mensen die geen vat 'gewonnen' hebben, krijgen hun borg teruggestort.
De overige voorwaarden rondom de aanschaf van een vat Kilchoman, staan op de website van de distilleerderij vermeld. Daar is ook de inschrijving om een vat te kopen te vinden.
Peat and Whisky Image
Peat and Whisky
EUR11.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS