Deze jaarlijkse Skye whisky is maar liefst 30 jaar oud

Nieuws
donderdag, 15 augustus 2024 om 15:00
talisker 30 year old whisky
Op Skye is de nieuwe versie van een oude jaarlijkse whisky gebotteld. Het gaat om de Talisker 30 Year Old 2024 whisky. De whisky is dit jaar net even anders dan de afgelopen jaren.
De Schotse distilleerderij heeft zich voor de expressie laten inspireren door de hoogste plek van Skye, het Cuillin-gebergte. Ewan Gunn, senior ambassadeur voor Diageo's Single Malt Scotch whisky's, vertelt dat de whisky de klassieke kenmerken van de distilleerderij stuk voor stuk bevat en vergelijkt de complexiteit van de whisky met het Schotse gebergte.
'Met zijn zoete rook en puntige pepertoetsen is deze nieuwste release een elegante en complexe expressie van Talisker.'
De whisky is dit jaar, voordat Diageo de whisky onthulde, al in de prijzen gevallen. Talisker wist namelijk al goud in de wacht te slepen met de drank tijdens de San Francisco World Spirits Competition 2024.

Wat is de Talisker 30 Year Old 2024 single malt whisky?

De Talisker whisky heeft dertig jaar gerijpt voordat de drank op 49,6 procent alcohol by volume (ABV) de fles in ging. Dit heeft de whisky de volgende tasting notes gegeven:
  • Neus: Aanvankelijk vers geplukte rode appels en steenfruit, waarna aromatische houtkruiden, vanillestokjes, witte peper en pure chocolade volgen. 
  • Smaak: Verwarmende rook, een peperige warmte en een zachte ziltheid met lagen van boomgaardfruit, vreugdevuur, noten en fudge.
  • Afdronk: Lang, warm en aanhoudend met tonen van toffee en zeelook. 
De Talisker 30 Year Old 2024 single malt whisky is gelimiteerd in zijn oplage. In totaal zijn er slechts 2610 flessen van deze versie gebotteld. Daarmee is het de meest zeldzame versie van de 30 jarige Talisker whisky tot nu toe.
De prijs per fles is 1300 pond (omgerekend iets meer dan 1500 euro). De whisky is te koop via malts.com en kan bij geselecteerde retailers gevonden worden. Of daar ook Nederlandse slijterijen en speciaalzaken bij horen, is niet bekendgemaakt.
Glencairn Whisky Glazen - 7 stuks (1 GRATIS) - Kristal - 190ml 6 PLUS 1 GRATIS Image
Glencairn Whisky Glazen - 7 stuks (1 GRATIS) - Kristal - 190ml 6 PLUS 1 GRATIS
EUR23.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS