Deze Japanse whisky vind je alleen in Londen

Nieuws
zaterdag, 17 augustus 2024 om 16:00
hibiki harrods
Het wereldberoemde Britse warenhuis Harrods viert dit jaar een bijzondere verjaardag. Het bedrijf bestaat 175 jaar. Suntory eert dit jubileum met een speciale limited edition Hibiki botteling die in het teken staat van de bekende Britse winkel.
Wie jarig is trakteert en ongetwijfeld gaat Harrods dat ook doen, maar eerst is het tijd om een cadeau te ontvangen. Speciaal voor het 175e jubileum van het warenhuis heeft Suntory de Hibiki Japanese Harmony whisky in een uniek nieuw jasje gestoken.

Wat is de Limited edition Hibiki whisky ter ere van 175 jaar Harrods?

De Japanse blended whisky heeft een speciale herdenkingsverpakking gekregen. Op de doos staat groot dat het om de Harrods 175 Year Anniversary Edition gaat. Verder is de verpakking zo vormgegeven dat hij lijkt alsof je door een van de ramen van Harrods naar binnen kijkt.
Op het witte vlak op de doos staan allerlei feestelijke tekens, zoals slingers, gelukskatten en pauwenveren. Ook zijn er theebladeren te zien, als knipoog naar het begin van het warenhuis. De theebladeren verwijzen namelijk naar de tijd dat Harrods nog in thee handelde.
Het label van de fles Japanse whisky bevat ook een speciaal motief om het plaatje compleet te maken. De drank in de fles is verder niet aangeraakt en is dus de vertrouwde Hibiki Japanese Harmony die wij eerder recenseerden. In de review beschreven we de whisky als volgt:
‘De Suntory drank is daarbij (tijdens het ruiken, red.) alles behalve onprettig nog voordat je die eerste slok genomen hebt. Vergelijk het met die eerste paar dates, waarna je eindelijk je nieuwe liefde een kus mag geven.’

175 jaar, 175 flessen

De limited edition verpakking van Hibiki Japanese Harmony heeft een toepasselijke oplage. Er zijn namelijk maar 175 flessen gebotteld. Deze zijn exclusief bij Harrods in Londen te koop. De prijs per fles is 255 pond (omgerekend ongeveer 290 euro).
Whisky Rising: The Second Edition Image
Whisky Rising: The Second Edition
EUR29.01
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Suntory

POPULAIR NIEUWS