Onafhankelijke bottelaar begint nieuw vatenprogramma

Nieuws
zaterdag, 17 augustus 2024 om 13:00
zuidam distillers vaten
Whiskyliefhebbers kunnen al jaren vaten kopen in alle vormen en maten. Brave New Spirits heeft een manier bekendgemaakt waardoor een nog breder publiek vaten kan kopen: het Cask Split-programma.
Het nieuwe programma van de bottelaar in Glasgow geeft liefhebbers de mogelijkheid om een stukje van een vat te kopen in de vorm van een vooraf bepaald aantal flessen. Op die manier wordt er geen compleet vat aangeschaft, maar zit er whisky van verschillende eigenaren in het vat.
Het programma is het antwoord van Brave New Spirits op de toenemende vraag naar whiskyopties volgens een woordvoerder van het bedrijf.
‘Met Cask Split kunnen op maat gemaakte whisky's worden geselecteerd en ontworpen voor horecagelegenheden, organisatoren van evenementen, jubilea en bedrijven die hun eigen speciale dram willen creëren.’

Hoe werkt het Brave New Spirits Cask Split-programma?

Het nieuwe Cask Split-programma biedt geïnteresseerden verschillende vaten om uit te kiezen. Regelmatig wordt er een lijst met uiteenlopende vaten gepubliceerd waarin drank uit verschillende distilleerderijen zit.
Klanten selecteren een vat en kiezen het aantal flessen dat ze willen. Vervolgens kan er gekozen worden uit een drietal flessen waarin de drank uiteindelijk terecht komt. Ook het label kan ontworpen worden via Brave New Spirits, zodat er een compleet product afgeleverd wordt.
Tot slot geeft Brave New Spirits ook advies over andere verpakkingsmogelijkheden zoals een koker of een doos. Er kan ook geadviseerd worden rondom facturering, logistiek, belasting en de douaneverplichtingen die in elk land gelden.

Wat kost deelname aan het Cask Split-programma van Brave New Spirits?

De kosten om in te kopen op een whiskyvat in het Cask Split-programma zijn niet bekendgemaakt. Dit zal deels afhankelijk zijn van het vat dat er gekozen wordt en de leeftijd van de whisky die erin zit.
Nederlandse whiskyliefhebbers moeten in elk geval rekening houden met onder andere accijnzen die in ons land gelden en de invoerrechten voor drank vanuit het buitenland.
Wovar Houten regenton van eikenhout 190 liter | Houten Whiskyvat Image
Wovar Houten regenton van eikenhout 190 liter | Houten Whiskyvat
EUR174.94
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS