Deze man had vurige plannen na het drinken van Fireball whisky

Nieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 8:00
schoolbus
Met een glaasje op kun je beter niet gaan rijden. Helemaal niet als het voertuig in kwestie niet van jou is en daarbij ook nog een schoolbus is. Toch is dit precies wat er pas geleden in Londen, Kentucky gebeurd is.
Daar kwam een melding binnen bij de politie dat er een schoolbus gecrasht was in een greppel. De melding was vreemd, gezien deze in de avond binnen kwam, terwijl schoolbussen overdag rijden.
De politie ging naar de locatie van de gecrashte bus. Onderweg hoorden de agenten dat een ooggetuige een man uit de bus zag kruipen. Hij was geheel in het zwart gekleed en rende stomdronken weg bij de bus.
De 26-jarige man werd later gevonden en aangehouden, waarbij agenten direct in de gaten hadden waarvan de man zo onder invloed was: Fireball Cinnamon Whisky. De man werd onderworpen aan een blaastest, die hij faalde.

Fireball Cinnamon Whisky

De uitslag van de test een bloed alcohol van 0.166. Dat komt erop neer dat hij ruim zeven glazen van de Fireball whisky gedronken had voordat hij de bus ging besturen. Genoeg voor een celstraf voor openbare dronkenschap in de Verenigde Staten. De man ging naar een detentiecentrum waar hij ondervraagd werd in afwachting van zijn straf.
Tijdens het verhoor bleek dat de man dit soort dingen vaker gedaan had. Er stond namelijk in Indiana al een arrestatiebevel tegen hem open. In dit geval wilde hij de bus graag mee nemen naar Louisville, waar hij woont.
Hij kreeg in het detentiecentrum direct zijn straf te horen. Hij wordt beschuldigd van autodiefstal, eerste graad criminele baldadigheid, ontvluchten van een ongeval, roekeloos rijden, het niet dragen van een gordel en het illegale gebruik van een schoolbus.
Wat de schade aan de bus precies is en of de man daar ook voor opdraait is niet bekendgemaakt. Als de bus total loss is kan het zomaar zijn dat de man ook nog een boete van 175.000 dollar (160000 euro) aan zijn broek krijgt.
We zeggen het al maanden: whisky is niet om te zuipen.
Foto: Pixabay
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS