Na halve fles whisky: 'Ik was een beetje dronken'

Nieuws
zondag, 24 december 2023 om 13:00
dronken
Wat voor whisky de 21-jarige S.I. op had, is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk geworden dat hij een halve fles had gedronken en de boel niet meer zo helder zag. Zo wilde hij scootmobielers het leven zuur maken, meldt RTV Dordrecht.
Het gaat om een incident dat vorig jaar oktober plaatsvond, waarvoor S.I. moet voorkomen. Twee mannen die ouder zijn dan zeventig jaar schrikken zich rot als er ineens iemand staat die roept: ‘Hier die kar, hier die kar!’ De beschonken man grijpt één van de bejaarden in de nek en als de ander in wil grijpen, gaat hij snel op de scootmobiel zitten.

'Ik was een beetje dronken'

Dat kan natuurlijk niet. Omdat hij later die dag ook een reclamebord van een winkel heeft gesloopt, wordt hij opgepakt. Afgelopen week kwam de zaak voor, waar S.I. overigens zelf niet bij aanwezig was. Hij had een verklaring laten optekenen met de woorden: ‘Ik was een beetje dronken’.
De advocaat van de jongeman is er wel. Hij geeft aan dat zijn client gefrustreerd is geraakt tijdens de pandemie. Het blijkt dat hij een basketbaltalent heeft, naar de V.S. is vertrokken, maar bij terugkomst in Nederland niet aan de bak kwam.
‘Hij wil geholpen worden en is nog jong. Het ging altijd goed met hem, in coronatijd kwam hij op straat en nu zit hij op het kantelpunt. Soms gaat het goed, soms niet.'
Na de zitting wordt de straf bekend: een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Ook moet het gesloopte reclamebord van de winkel vergoed worden door S.I.

Genieten van een mooie dram

Gelukkig zijn er genoeg mensen op de wereld die zich niet bezatten met whisky en simpelweg van een mooie dram op zijn tijd kunnen genieten. Eén van de mogelijkheden om dit te doen is tijdens een festival in Nederland of België.