Deze Nederlander doet iets unieks: Manhattan cocktail rijpen in een whiskyvat

Nieuws
maandag, 03 juli 2023 om 11:00
willmsmanhattancocktailwhisky
Paul Selier, de bedenker van Willem’s Whisky, brengt in oktober een nieuw pakket op de markt met daarin twee dranken. Een whisky met een nieuwe finish én een Manhattan cocktail die gerijpt heeft in een whiskyvat.
Daarmee introduceert Willem’s Whisky naar eigen zeggen de eerste limited edition. Selier zei het al tegen ons begin van het jaar dat hij met iets nieuws bezig was, maar toen was alles nog off the record. Nu mag het woord er dus uit. 'Onze finish in vermout vaten is uniek in Europa en is pas het begin. (...) We willen blijven verrassen door spannende en unieke limited editions uit te brengen.'
Het gaat om een box waarin twee flessen zitten:
  • Willem's Whisky Barrel Aged Manhattan Cocktail
  • Willem's Whisky 5 Years + 6 Months Finish op Manhattan Cocktail Barrel

Een cocktail in een whiskyvat

Een beetje cocktaildrinker of kenner weet dat een Manhattan een klassieke cocktail met whisky is. Selier heeft een achtergrond in de cocktailwereld en was erg benieuwd hoe het zou zijn om een Manhattan cocktail te rijpen in een whiskyvat. De cocktail heeft drie maanden in het vat gelegen en je raadt het al: dit is het vat waaruit de eerste Willem’s Whisky is gekomen. Tevens is de Willem's Whisky gebruikt voor de Manhattan cocktail die het vat in gegaan is.

Een whisky met een nieuw smaakje

Nu is dit uiteraard geen whisky, maar dat zit wel in het pakket dat besteld kan worden. Want toen de cocktail eruit is gehaald, is de Willem’s Whisky 5 Years weer in het vat gegaan. Deze krijgt een finish van zes maanden en zal naar verwachting in oktober klaar zijn.
Selier is dus druk aan het experimenten. Niet alleen is hij erg nieuwsgierig naar de ontwikkeling van allerlei smaken, maar ook wil hij graag iets nieuws doen. Dat bleek ook uit ons interview met hem eerder dit jaar.
Het pakket met de cocktail die gewoond heeft in een whiskyvat en de echte whisky kan nu gepre-orderd worden via de officiële website voor een prijs van 129 euro. Het pakket is gelimiteerd. Er zijn slechts 350 pakketten van. Al is stiekem, tot dusver, alle whisky van Willem’s Whisky gelimiteerd.
De whisky’s, uit de stal van De Tweekoppige Phoenix, worden namelijk in batches uitgebracht, waarbij op = op geldt.

POPULAIR NIEUWS