Vier nieuwe single malt whisky's breiden langlopende serie uit

Nieuws
donderdag, 06 juni 2024 om 7:00
bimber underground single malt whisky release no 6
De Bimber Distillery in het Verenigd Koninkrijk heeft maar liefst vier nieuwe expressies aan de Underground whiskyserie toegevoegd. De stokerij zet het aantal expressies en meteen ook het aantal haltes in de reeks op 24 stuks.
De Spirits of the Underground reeks begon ooit vier single malts in release no. 1. Daarbij werden haltes van het metronetwerk van London zoals Waterloo en Oxford Circus aangehaald.
Met de vier nieuwe single malt whisky’s die Bimber toevoegt komt het totaal aantal releases op 6 te staan, waarbij telkens vier expressies gelijktijdig uitkomen. De stations die dit keer in het zonnetje gezet worden zijn Oval, Stratford, Wembley Park en Wimbledon.

Wat zijn de Spirit of the Underground Release No. 6 single malt whisky’s?

De whisky’s zijn door het team van Bimber Distillery gerijpt in uiteenlopende vaten, om zo een diversiteit aan smaken te creëren. Hieronder zetten we de vier single cask single malt whisky’s van Spirit of the Underground Release No. 6 op een rij:
Oval
Moscatel sherryvaten.
 • Neus: Stukjes ananas worden vergezeld door kokende appels en perziktaartjes naast tonen van filterkoffie en gehakte noten.
 • Smaak: Chocolade en gepipte vanillebroodjes zitten naast sinaasappelgelei, boomgaardvruchten en delicate bruine suikers.
 • Afdronk: Vervagend sherried fruit en gebalanceerde gembersmaak.
Stratford
Fino sherryvaten.
 • Neus: Gepocheerde peren en abrikozenhelften worden verlevendigd met nootmuskaat- en gemberspecerijen naast een nootachtig aroma.
 • Smaak: Fruitig met abrikozen, pruimen en ananas, overgaand in geroosterde granen, gehakte noten en een vleugje mineraliteit.
 • Afdronk: Aanhoudende kruiden en zoete fruitschillen.
Wembley Park
Marsala vaten
 • Neus: Sinaasappels en clementines liggen bovenop kleverige honing, marsepein en geïntegreerde nootmuskaat-kruidigheid van eikenhout.
 • Smaak: Pittige sinaasappel- en citroenpartjes worden versterkt met uitgesproken nootmuskaat-, kruidnagel- en gemberspecerijen naast in chocolade gedompelde amandelen.
 • Afdronk: Aanhoudende kruiden met vervagende citrusvruchten.
Wimbledon
Vino de Naranja vaten
 • Neus: Zoet verkoold eikenhout en delicate vanille voegen zich bij tonen van verse sinaasappel. Hazelnoot en chocolade ondersteunen de suikerspinzoetheid.
 • Smaak: Mandarijnen, kweeperen en marmelade van bloedsinaasappel zitten naast gespleten vanillestokjes en lagen melkchocolade en kleverige karamel.
 • Afdronk: Honing en karamel vervagen tot chocolade-sinaasappel.

Nieuwe Bimber single malt whisky's niet zomaar overal te koop

De nieuwe expressies in de Spirits of the Underground serie zijn vanaf vandaag te koop. Ze zijn alleen niet in de schappen te vinden. De enige manier om aan een fles te komen is via een inschrijving op de website van Bimber Distillery. De prijzen van de expressies zijn niet bekendgemaakt.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties