Deze nieuwe cask strength single malt krijg je maar op een plek

Nieuws
zaterdag, 08 juni 2024 om 16:00
highland park cask strength 5 single malt whisky
De Highland Park Distillery in Kirkwall, Schotland heeft een nieuwe expressie onthuld. De whisky is rechtstreeks vanuit het vat de fles in gegaan op natuurlijke vatsterkte. Bij deze vijfde batch van de cask strength whisky zijn verschillende soorten vaten gebruikt.
Sinds het debuut van de Highland Park Cask Strength serie in 2020 is de single malt op vatsterkte altijd onderdeel geweest van het kernassortiment van de distilleerderij. Elke editie van de expressie is daarbij anders geweest dan de voorgaande editie en dat is ook nu weer het geval.

Wat is de Highland Park Cask Strength 5 single malt whisky?

De vijfde editie van de Highland Park single malt whisky heeft voornamelijk gerijpt in first fill seasoned sherryvaten van eikenhout, waaronder Pedro Ximénez vaten. Daarnaast heeft de drank nog mogen rijpen in ex-bourbon vaten, refill PX vaten en first fill sherryvaten van Amerikaans eikenhout.
Het heeft de whisky een complex smaakprofiel gegeven waarbij onderstaande tonen voorbij komen:
  • Neus: Kruidige aroma’s van gedroogde kruidnagel, verse oregano, dennennaalden en houtrook.
  • Smaak: Zongedroogd fruit, pruimen, dadels, gevolgd door sultana rozijnen met hints van zoethout en winterkruiden, cacaobiscuit en een vleugje eikenhout, afkomstig uit het bourbonvat.
  • Afdronk: Rokerig met tonen van sherryfruit en zoete kruiden.

Waar is de nieuwe Highland Park whisky te koop?

Net al de vier voorgaande expressies in de reeks, heeft de Highland Park Cask Strength 5 whisky geen leeftijdsaanduiding gekregen. De whisky is verder gebotteld op 64,7 procent alcohol by volume (ABV). Dit is gebeurd in de kenmerkende fles die vol staat met Keltische tekens.
De expressie is alleen via de webshop van de distilleerderij te koop en ligt niet in de schappen bij slijterijen. De nieuwe single malt heeft een adviesverkoopprijs van 80 pond. Hier komen nog verzendkosten bij en eventuele kosten voor de douane.
Schotse Malt Whisky Image
Schotse Malt Whisky
EUR24.75
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties