De beste whiskydeals van week 22: een paar cask strength whisky's

Rubrieken
woensdag, 29 mei 2024 om 15:00
wolfburncash strength
Het is weer tijd voor een nieuwe versie van de beste whiskydeals, met maar liefst twee cask strength whisky’s die we vooraf laten gaan door een zeer soepele Lowlander. Een drietal top whisky’s voor zeer aantrekkelijke prijzen

Auchentoshan Blood Oak

Dit is een traditionele Lowland whisky die vanwege zijn karakter ook wel eens de 'breakfast dram' genoemd wordt. De subtitel op het label verwijst naar Headstrong casks. Blood is een verwijzing naar rode wijn. De rijping heeft dan ook voor een gedeelte op rode wijnvaten plaatsgevonden.
Ook staat Auchentoshan als rasechte lowlander bekend om zijn drievoudige distillatie. Het resultaat is daardoor een zachte zuivere smaakbeleving. Deze whisky kan zich makkelijk meten met alle Highland Whisky’s. De betekenis van Auchentoshan is hoek op het veld. Dit is een interessante whisky waarbij het wijnvat een positieve indruk heeft achtergelaten.

Wolfburn Cask Strength 2023

Wolfburn is een distilleerderij met een spannende naam. Op 350 meter van de ruïnes van originele distilleerderij heeft een stel jonge enthousiastelingen in 2012 een nieuwe distilleerderij gebouwd.
Master Distiller is Shane Fraser. Hij werkte eerder bij Royal Lochnagar en Oban en was zeven jaar distillery manager bij Glenfarclas. Dat maakt onder andere dat dit een jonge distilleerderij is die inmiddels al een hele schare trouwe fans kent en niet in de laatste plaats om de prijs.
Dit is haar eerste limited Cask Strength Release. Houd deze partij in de gaten want Wolfburn wil jaarlijks een cask strength whisky op de markt brengen. De whisky kent een rijping in een combinatie van Bourbon en Sherry vaten en is uiteraard niet bijgekleurd of koud gefilterd. Geniet puur van deze whisky met een alcoholpercentage van 56.9 procent.

Highland Park Cask Strength 4

Inmiddels is dit alweer de vierde limited editie van deze top distilleerderij op de Orkney eilanden. Proef een whisky met Viking hart: dit is een term die de distilleerderij gebruikt in haar promotiecampagnes. Het is dan ook een stoere, robuuste en intense licht geturfde whisky.
Highland Park staat bekend om het gebruik van turf waarin ook heide terug te vinden is. Dat proef je terug in de smaak die een aardse turfrook heeft gecompleteerd met getoast eikenhout. Een ware streling voor onze zintuigen met een alcoholpercentage van maar liefst 64.3 procent.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties