Deze nieuwe Ierse whiskey is te koop in een fles of in een blikje

Nieuws
dinsdag, 30 april 2024 om 16:00
two stacks pillars of creation
Het Noord-Ierse Two Stacks heeft de nieuwe telg in haar jaarlijkse whiskeyreeks Pillars of Creation onthuld. De Ierse whiskey is een combinatie van vloeistoffen uit drie Ierse distilleerderijen.
De blended whiskey komt namelijk uit de Dingle, Echlinville en Killowen stokerijen. Vanuit elk van deze distilleerderijen is een vat geselecteerd voor de expressie van Two Stacks. Hieronder zetten we de vaten op een rij voor je:
  • Killowen cask #004: een refill bourbon quarter cask, gevuld in 2019.
  • Echlinville cask #450: een first-fill ex-bourbonvat, gevuld in 2016.
  • Dingle cask #261: een first-fill ex-bourbon vat.
De inhoud van deze vaten is gehuwd in cream sherry butts uit de Jerez regio, waarin het geheel nog twee en een half jaar gerijpt heeft.

Wat is de Two Stacks Pillars of Creation blended whiskey?

Shane McCarthy, Liam Brogan en Donal McLynn, de oprichters van Two Stacks, vertellen dat het doel van de blended expressie de start van een nieuw hoofdstuk is. Two Stacks wil met de blend laten zien wat er met Ierse whiskey mogelijk is. Daarom is er gekozen voor twee Ierse stokerijen van een nieuwe generatie en een kleine en authentieke stokerij.
De tasting notes van de Pillars of Creation blended whiskey zijn als volgt:
Neus: Tonen van marsepein en sinaasappelschil, evenals donker fruit en zoethout.
Smaak: Groene appel, braam en peperige specerijen.
Afdronk: Lang met kruiden van de pot still en zoete smaken van het sherryvat.
De expressie is gebotteld op 56 procent alcohol by volume (ABV). De whiskey is niet alleen in een fles van 70 centiliter te koop, die 115 pond kost, maar ook in een blikje van 100 milliliter van 17,50 pond. In beide gevallen gaat het om een limited edition uitgave, al is het niet bekend hoeveel exemplaren er zijn. Verder is het niet bekend of de Two Stacks expressie naar ons kikkerland komt.

POPULAIR NIEUWS