Deze nieuwe Irish whiskey heeft een enorme invloed van rode wijn gekregen

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 12 maart 2024 om 7:00
midleton gold spot whisky
Midleton heeft een nieuwe single pot still whiskey aan de Gold Spot reeks toegevoegd. De Gold Spot whiskey is 13 jaar oud en heeft de bijnaam Generations Edition gekregen.
De nieuwe limited edition Irish whiskey heeft deze naam gekregen omdat het een viering is van het verhaal van de Mitchell familie die inmiddels zeven generaties telt. Midleton Distillery omschrijft de familie als de ‘hoeders van Spot Whiskey en een van Ierlands belangrijkste wijnfamilies’.
De Ierse expressie is dan ook een gebalanceerd geheel geworden tussen de Ierse godendrank en Italiaanse wijn. De Gold Spot Generations Edition is namelijk na de rijping in ex-bourbon en ex-sherryvaten nog 16 maanden in Italiaanse Valpolicella Riciotto wijnvaten gegaan.

Wat is de Midleton Gold Spot Generation Edition whiskey?

De laatste rijpingsperiode van de whiskey heeft ervoor gezorgd dat de vloeistof niet alleen de subtiele kruidige noten heeft die bekend zijn van Gold Spot, maar ook de smaak van donker fruit en een zachte textuur kent van de Italiaanse rode wijn. De nieuwe whiskey van Midleton Distillery is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).
Dit zijn de officiële tasting notes van de Midleton Gold Spot single malt whisky:
Neus: Rode appel en donker fruit met bloemige tonen en zoete houtachtige ondertonen. Daarna kruidnagel met een lichte toon van nootmuskaat en een hint van amandel.
Smaak: Zoete bessencompote, toffee en rozijnen met tannines van het eikenhout en pot still kruiden.
Afdronk: Lang, waarbij de tonen van het eikenhout langzaam verdwijnen en plaats maken voor zoete tonen van wijn en meer pot still kruiden.
De nieuwe single pot still Irish whiskey is te koop voor 150 euro bij de webshop van de distilleerderij. Dit is nog wel exclusief de verzendkosten naar ons land. Of de fles ook in Nederlandse schappen terecht komt is niet bekendgemaakt door Midleton Distillery.
Foto: Midleton Distillery

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties