Holyrood Distillery uit Edinburgh komt met Embra whisky

Nieuws
dinsdag, 12 maart 2024 om 8:00
embra
Zet komende vrijdag alvast in je agenda, want dan komt Holyrood Distillery met een nieuwe whisky op de markt. Het gaat om de whisky Embra, die een licht rokerig karakter heeft.
Calum Rae, distillery manager, is in zijn nopjes met de nieuwe whisky, die een triple cask maturation, heeft. Zo zegt hij dat het doel van Embra was om te exploreren met een rokerige whisky.
‘We wilden de perfecte balans vinden tussen de gedurfde rokerige smaken en texturen van peated whisky, maar toch toegankelijk blijven. Embra heeft alle kenmerkende smaken en texturen van een geweldige peated whisky.’
Odat voor veel mensen Edinburgh de toegangspoort tot Schotland is, vindt hij het geweldig de dram aan te kunnen bieden vanuit de distilleerderij die gevestigd zit in de Schotse hoofdstad.

Tasting notes Embra whisky op een rij

Hoe de whisky ruikt en smaakt is ook bekend. Dit zijn de tasting notes:
Neus: Citroenrasp, pitten van paardenkastanjes, hints van pepermunt en lichte hickoryrook.
Smaak: Wafelkoekjes, donkere chocolademousse, tonen van aardse Highland turfrook.
Afdronk: Licht gestoofde peren, met een goed afgeronde, zuivere afdronk.

Achter design whiskyfles schuilt een verhaal

Voor het ontwerp van het label is er gekozen voor een ‘lino-cut’ ontwerpstijl, waarbij de distilleerderij zich heeft laten inspireren door afbeeldingen van St Leonard. Dit was een beschermheilige van vatenmakers. Fun fact: Holyrood Distillery is gevestigd in de St Leonard Lane in Edinburgh.

Waar is de whisky te koop?

De whisky wordt gebotteld op 43,6 procent alcohol by volume. Er is geen kleurstof gebruikt en de drank is niet koud gefilterd. Een prijs voor de whisky is nog niet bekend. Als je interesse hebt, kun je het beste de officiële website in de gaten houden. De whisky wordt dus aankomende vrijdag uitgebracht.
Lees ook eens onze Wist je dat?-artikelen.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS