Deze nieuwe Japanse whisky krijgt slechts 188 flessen

Nieuws
vrijdag, 12 juli 2024 om 7:00
chichibu 7even gods of fortune fukurokujo whisky
De Nederlandse drankdistributeur Salud Spirits heeft de vijfde editie van de Chichibu 7even Gods of Fortune serie onthuld, de Fukurokuju. Het gaat om een zeer populaire Japanse whiskyreeks.
De 7even Gods of Fortune serie zag voor het eerst in 2022 het levenslicht. Eerdere edities die zijn uitgekomen en meteen uitverkocht waren ondanks de hoge prijs, zijn Ebisu, Hotei, Bishamonten en Benzaitan. De vijfde expressie heet Fukurokuju. Alle whisky's zijn vernoemd naar een god die in de Middeleeuwen in Japan aanbeden werd.

Wat houdt de Chichibu whiskyreeks in?

De serie bevat zeven bottelingen van Chichibu single cask whisky’s met uitgifte data tussen 2022 en 2025. Elke god symboliseert veel geluk door zijn karakteristieken en associaties.
Deze serie is gemaakt in samenwerking met digital en NFT ontwerper Warbb. Robin Snijders, de artiest achter Warbb, is erg blij met de samenwerking:
'Toen ik werd benaderd door dit prachtige whiskymerk, was ik meteen enthousiast. Het is een eer om bij te dragen aan de totale klantervaring en voor mij is het de ultieme manier om mijn kunst tot leven te brengen.'

Wat brengt de vijfde expressie?

De vijfde editie verbeeldt Fukurokuju, de god van rijkdom en lang leven, en zorgt voor een whisky met een complex smaakprofiel. De nieuwe editie is gemaakt met Odyssey gerst, heeft acht jaar gerijpt in een first-fill bourbon vat en is gebotteld op een vatsterkte van 61 procent alcohol by volume. Een druppeltje water kan dus geen kwaad. Verder biedt de dram florale en fruitige aroma’s met poedersuiker in de neus, gevolgd door een explosie van tropisch fruit en pepertje in de mond.
De Japanse whisky wordt gelimiteerd uitgebracht. Wereldwijd zijn er slechts 188 flessen gebotteld die alleen verkrijgbaar zjin bij Salud Spirits.

Geld voor een goed doel

Voor deze Chichibu whiskyreeks moeten mensen altijd diep in de buidel tasten. De flessen kosten namelijk een paar duizend euro. Maar er wordt ook iets goeds gedaan. Zo wordt er namelijk binnenkort een fles geveild van de tweede expressie. Dit is een samenwerking tussen Salud Spirits en Second Harvest Japan, een liefdadigheidsinstelling die mensen helpt die niet voldoende eten hebben.
De winnaars van de veiling zouden mogelijk de kans hebben om hun flessen te laten signeren door Ichiro Akuo, de eigenaar van Chichibu distilleerderij.
De wereld rond in 80 glazen Image
De wereld rond in 80 glazen
EUR2529.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS