Update - Wist je dat er een Johnnie Walker Blade Runner whiskyfles op de markt is gebracht?

Rubrieken
vrijdag, 12 juli 2024 om 6:00
johnny walker blade runner whisky
Bij Johnnie Walker whisky denk je al gauw aan de expressies Red, Black, Green en Blue. Maar wist je dat er ooit een Blade Runner whisky is uitgekomen naar de gelijknamige film? Wij vertellen je meer over deze fles én waar je er een kunt kopen, mits je een goede portemonnee hebt.

Update

Er was slechts één fles te koop en die is inmiddels verkocht.
Oorspronkelijk bericht
Whiskymerken doen van alles om publiciteit te krijgen, denk aan de Game of Thrones serie in samenwerking met HBO of James Bond Films waarin Macallan gedronken wordt.
Twee Schotten en heel veel whisky Image
Twee Schotten en heel veel whisky
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.

Harrison Ford drink whisky in Blade Runner

Harrison Ford dronk in de originele Blade Runner film uit 2019 Johnnie Walker uit een futuristische fles. Jim Beveridge, master blender bij Johnnie Walker, heeft de samenwerking opgezocht met de regisseur van Blade Runner 2049: Denis Villeneuve. Jawel, dat is ook de man die Dune 1 en 2 geregisseerd heeft.
Beveridge weet dat het maken van films veel weg heeft van blenden: je moet je constant inzetten om het best mogelijke resultaat te bereiken. Hij is dan ook vereerd om de erfenis van blenders uit het verleden (Johnnie Walker blending gaat terug tot 1820) voort te zetten en ervoor te zorgen dat er in 2049 ook nog op verantwoorde wijze whisky gedronken kan worden.
De regisseur Villeneuve herinnert zich, net als veel fans de Johnnie Walker fles uit de eerste film en vond het een uniek voorrecht om met Johnnie Walker een volledig nieuwe fles voor de Blade Runner 2049 film te maken.
Zo heeft Diageo een van de meest iconische whisky ter wereld, Black Label geselecteerd om deze als Director’s Cut te bottelen voor de Blade Runner 2049 film.
Het is een volledig voor de film aangepaste fles met een bijzonder alcoholpercentage van 49%. Hoe kan dit ook anders?

Hoeveel van deze flessen zijn er op de markt gebracht?

In deze blend zijn meer dan 30 single malts and grain whisky’s gebruikt met een twist van turf. Wereldwijd zijn er 39.000 van deze flessen uitgebracht. Amerika en Azië hebben er 27.000 ontvangen, waarvan Hong Kong 600. Dit zijn flessen van 75 centiliter. Van de 70 centiliter versie zijn er 11.400 in Europa beschikbaar gesteld.
Hoewel er wereldwijd dus wel wat van deze flessen op de markt zijn gebracht, kom je ze toch steeds minder tegen en daar is de prijs dan ook naar.
Wil je er één hebben? Dan is die hier te koop voor 549 euro. Let wel op, want het betreft slechts één fles.

POPULAIR NIEUWS