Deze nieuwe Lowlands whisky is samen met een fan gemaakt

Nieuws
dinsdag, 19 maart 2024 om 16:00
bladnoch stories chapter one whisky
De Bladnoch distilleerderij in het zuiden van de Schotse Lowlands heeft een nieuwe whiskyreeks genaamd Stories of Bladnoch onthuld. De serie krijgt jaarlijks een nieuwe expressie en elke release wordt mede door de liefhebbers van de stokerij bepaald. De eerste release, Loch Maberry: Stories of Bladnoch, Chapter One is al een feit.
De Bladnoch Loch Maberry expressie is ontstaan uit een samenwerking tussen Dr. Nick Savage, meesterdistilleerderij bij de stokerij, en Willie Arnold, bewonderaar van Bladnoch Distillery. Arnold bezoekt de stokerij regelmatig en is bij een van zijn recente bezoeken betrokken geraakt bij dit project.
De meesterdistilleerder van Bladnoch benaderde hem om een vat te kiezen en zo deel uit te maken van het eerste hoofdstuk in de Bladnoch Stories whiskyreeks. Arnold koos voor Cask 89, een first-fill Californian rode wijnvat waarin spirit uit 2008 rijpt.

Wat is de Loch Maberry: Stories of Bladnoch, Chapter One whisky?

Het vat dat Arnold gekozen heeft is een flink vat, namelijk een hogshead. De opbrengst hiervan is in totaal 230 flessen whisky die op 56,7 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld is.
De fan van de distilleerderij vertelt meer over de eerste expressie van de nieuwe Bladnoch serie.
‘De zoete en verwarmende smaken van de whisky die we kozen, vertellen het verhaal van mijn Bladnoch-reis en hoe welkom ik me altijd heb gevoeld bij de distilleerderij. De rijkdom weerspiegelt hoe mijn Bladnoch-ervaringen mijn leven hebben verrijkt.’
De whisky heeft ook tasting notes meegekregen van de distilleerderij. Deze zijn als volgt:
Neus: Zwarte bessenjam met dennenappels, sinaasappelschil en pure chocolade.
Smaak: Aardbeien en room met pure chocolade omhuld met gember.
Afdronk: Zoet en kleverig, kalme verwarmende karamel.
De whisky is via de website van Bladnoch te koop voor 150 pond, oftewel 175 euro. Let op, dit is zonder verzendkosten en eventuele douanekosten.
Bladnoch Distillery is al op zoek naar mensen die willen meewerken aan de tweede whisky in de Bladnoch Stories reeks. Iedereen die mee wil doen kan daarvoor terecht op de website van de distilleerderij.
Foto: Bladnoch Distillery
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS