Gall & Gall stunt: ‘culinaire ontdekking’ met Benriach whisky

Nieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 7:00
benriach malting season
Houd jij van Benriach whisky? Of ben je simpelweg toe aan iets nieuws? Dan heeft Gall & Gall wellicht een leuke winactie voor je.
Regelmatig kom je in de whisky-industrie whiskydiners tegen waar je braaf mag aansluiten. Maar wanneer mag je zelf de keuken in duiken om mee te helpen met het bereiden van een whiskydiner? Die kans wordt nu geboden bij een winactie van Gall & Gall.

Whisky en eten 

Het gaat om een ‘culinaire ontdekking’ die plaatsvindt ergens in juni en het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een antwoord invullen op deze pagina. De vraag is simpel, namelijk in welke regio de distilleerderij ligt van Benriach.
Het diner wordt bereid onder begeleiding van Brand Ambassasdors Stewart Buchanan en Nathan de Bruin en diverse chefkoks. Op de website van Gall & Gall staat: ‘Dit alles pairen we met de diversiteit aan whisky’s en je zal meer te weten komen over de diversiteit en oorsprong van Benriach’.
Om kans te maken op de prijs is het niet verplicht een aankoop af te nemen bij de slijterij, maar het mag natuurlijk wel. Ken je deze 16-jarige al?

Lees meer over Benriach op Whisky Monkeys (en ook het goede antwoord)

Als je het antwoord wilt weten op die vraag, kun je terecht bij ons. Zo staat in onze Benriach The Original Ten Review bijvoorbeeld het antwoord. Verder staat in de review ook:
‘De Benriach distilleerderij is 125 jaar oud en opgericht door John Duff in 1898. De whiskymaker kent allesbehalve een onbewogen geschiedenis en heeft met meerdere overnames te maken gehad, waarvan de laatste in 2016 door Brown-Forman, een groot drankproducent. Desondanks heeft het bedrijf de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd en stijgt de populariteit van het merk.’
Ook hebben we de verschillende regio’s van Schotland op een rijtje gezet. Officieel zijn er vijf volgens de wetgeving: Highlands, Lowlands, Campbeltown Islay en Speyside. Eilandwhisky’s, zoals Jura, behoren tot de Highlands.

Poll

Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS