Deze nieuwe whisky uit Campbeltown helpt mensen van schoon water voorzien

Nieuws
zaterdag, 21 september 2024 om 17:00
glen scotia 2016 8yo maclean whisky
Een avontuur in een fles: zo kun je de nieuwe Glen Scotia 2016 8 Years Old single malt whisky omschrijven. De Campbeltown distilleerderij heeft de expressie gebaseerd op Alice in Wonderland en steunt ook nog eens een goed doel met elke verkochte fles.
Glen Scotia steunt met de nieuwe whisky namelijk The MacLean Foundation. Deze stichting zet zich op haar beurt in om schoonwaterprojecten in Madagaskar te ondersteunen. Dit doet de organisatie via samenwerkingen en avonturen met whiskymakers.

Wat is de Glen Scotia 2016 8 Years Old single malt whisky?

Charles Maclean, oprichter van de stichting, vertelt dat de whisky een mooie gouden kleur heeft en erg rijp voor een achtjarige whisky is. Hij heeft de godendrank al geproefd, waarbij hij ook wat over de smaak los gelaten heeft. De drank heeft zoete tonen en wordt daarna zoutig met witte peper.
‘Het (de whisky, red.) is zeer aangenaam en zeer gemakkelijk te drinken. Ik bespeur ook een vleugje vanille en toffee, wat je zou verwachten van Amerikaans eikenhout.’
Iain McAlister, meester distilleerder en distillery manager bij Glen Scotia, vertelt dat het stuwmagazijn in Campbeltown de voornaamste reden is voor de complexiteit van de whisky. Hij omschrijft de whisky als een ‘jonge, ongepelde first-bourbon liquid’.

Een avontuurlijke fles

De whisky is gebotteld op een alcoholpercentage van 59,1 procent alcohol by volume (ABV). Dit is in een bijzondere fles gebeurd. Op de fles is namelijk het verhaal van de stokerij en de vloeistof te lezen, geheel in stijl van de Alice in Wonderland roman van Lewis Caroll.
Naast dit verhaal is er ruimte voor het alcoholpercentage en het nummer van de fles. Het betreft namelijk een gelimiteerde oplage van 210 flessen die per stuk 115 pond kosten (omgerekend ongeveer 136 euro).
De expressie is alleen te koop via de Maclean Foundation. De organisatie verzendt ook naar Nederland.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR26.76
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS