Deze opvallende whisky’s veroveren vanaf vandaag de schappen op luchthavens

Nieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 12:00
the glenlivet caskmakers single malt whisky
Mooi op tijd voor het vakantieseizoen heeft Chivas Brothers drie nieuwe expressies uitgebracht voor de Global Travel Retail. Het gaat om een nieuwe The Glenlivet Caskmakers single malt whisky, een Royal Salute Vintage blend en een 23 jaar oude Ballantine’s expressie. Zo meldt The Spirits Business.
The Glenlivet single malt whisky die Chivas Brothers onthuld heeft, is een nieuwe single malt expressie die gerijpt heeft in gecombineerde vaten. Deze ‘gereconstrueerde hybride vaten’ bestaan uit verschillende type duigen van ex-sherry en verkoolde Europese eikenhouten vaten.
De whisky komt uit als onderdeel van de 200ste verjaardag van het merk. Kevin Balmforth, cask master bij The Glenlivet, vertelt dat de expressie de toewijding aan het verleggen van grenzen beaamt.
‘De integratie van deze methode voor het creëren van vaten verhoogt de complexiteit van het smaakprofiel van de whisky en vertegenwoordigt onze toewijding om whiskykenners over de hele wereld te blijven prikkelen.’
De tasting notes van de whisky bestaan uit rijp boomgaardfruit, verse honing, tonen van verwarmende kruiden en verkoolde ananas. De single malt is gebotteld op 40 procent alcohol by volume (ABV) en heeft een adviesverkoopprijs van 225 dollar (omgerekend 210 euro).

Nieuwe whiskyserie afgetrapt met Ballantine’s Golden Hour

Chivas Brothers heeft naast de release van de The Glenlivet single malt whisky ook een nieuwe Ballantine’s whiskyreeks geïntroduceerd. De serie heeft de naam Golden Hour en draait om cask finishing. Elke expressie in de collectie zal een eigen draai geven aan de 23 jaar oude blend van het merk.
De eerste whisky doet dit door middel van Franse eikenhouten ex-cognac vaten. Doordat de whisky nog even gerust heeft in deze vaten is er een smaakprofiel ontstaan met tonen van sappig fruit, kruiden en een zijdeachtige afdronk. De expressie is gebotteld op 40 procent alcohol by volume (ABV) en te koop op luchthavens in Azië voor 279 dollar (omgerekend 260 euro).

Eerste vintage release van Royal Salute

Als laatste komt er een nieuwe Royal Salute whisky naar de luchthavens. Het gaat om de Royal Salute 21 Year Old Vintage Release 2002 Release, de eerste vintage expressie in een nieuwe reeks bottelingen van het merk. De blend bestaat uit verschillende vloeistoffen die 21 jaar oud zijn en allemaal in 2002 het vat in gegaan zijn.
Sandy Hyslop, de meester blender bij Royal Salute, vertelt dat de serie het karakter viert van de bekende Royal Salute 21 Year Old whisky. Dit is de meest geliefde expressie van het merk en een toepasselijke manier om de nieuwe reeks te starten.
De tasting notes van de whisky zijn nog niet bekendgemaakt, maar wel is onthuld dat de drank gebotteld is op 40 procent ABV. De prijs per fles is 234 dollar (omgerekend ongeveer 220 euro).
Foto's: Chivas Brothers

POPULAIR NIEUWS